Zgadzam się z przedmówczynią - AlaKolibe Sama pracuje w biurze rachunkowym gdańsk i z doświadczenia wiem jak często moi klienci popełniają błędy w fakturowaniu. 2-3 faktury dziennie to 40-60 w miesiącu. U nas poprowadzenie księgowości wyceniane jest na podstawie ilość wystawianych / otrzymywanych faktur vatowskich. Mieścisz się w przedziale w którym koszt poprowadzenia księgowości Twojej firmy, wyniósłby 200zł miesięcznie.
Gość: Rzetelna Księgowa praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Weart praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Rzetalna księgowa praktykant |
|
| |
Gość: Zbigniew693 praktykant |
Jeśli chodzi o fakturowanie w małej firmie to Symfonia Start ma bardzo fajne rozwiązanie. 2 lata korzystałam z ich oprogramowania, ale teraz korzystam z oprogramowania do pełnej księgowości. Licencja nie jest droga także nie jest to mocne obciążenie dla funduszy firmowych, a program bardzo płynnie działa. |
| |
offline wizjer praktykant
|
Symfonię kupiłem ponad 20 lat temu. Służyła mi
wyłącznie do wystawiania faktur. Wówczas był to jeden z
nielicznych programów księgowych przystosowanych do
Windowsa, bo większość była oparta o DOS. Jednak od
kilku lat przerzuciłem się na śmiesznie tanią MK
Rzeczpospolitej. Ten program zawiera nie tylko fakturę, ale
i płace, obsługę ZUS, e-deklaracje i co najważniejsze
magazyn. Taki sam program symfonii kosztuje 40 razy drożej.
Do tego obsługa jest taka że jak zmieniasz komputer lub
program operacyjny to każą ci kupować następną nową
wersję jakbyś do nich przyszedł po raz pierwszy z ulicy.
Przynajmniej do niedawna tak u nich było. Przykładowo
program do PiT na ten rok transmitujący wszystkie dane,
zaliczki, wpłaty do ZUS kosztował mnie 6 złotych. |
Ten post był edytowany przez wizjer dnia: 21 stycznia 2016, 20:37 | |
| |
Reklamy Google | |
offline Premix praktykant
|
Ja osobiście testuję program Finka, http://finka.pl. Pomagam w działalności gospodarczej dwóch zaprzyjaźnionych osób. Ścisłe umysły, ale przerosło ich to, co jest potrzebne w codziennej biurokracji. W Fince jest przejrzysta księga podatkowa, ewidencja przychodów, programy do fakturowania. Jak dla mnie były to rzeczy niby znane, ale kiedy trzeba było je zastosować w praktyce, zaczęły się schody. |
Ten post był edytowany przez Premix dnia: 25 stycznia 2016, 09:18 | |
| |
offline kusząca58 majster
|
Program do rozliczania faktur to jedno, ale trzeba rozliczyć działalność firmy. Może w tym pomóc darmowy program do rozliczenia PIT czyli http://abc-podatki.pl/pity-2016/ Jest to program do rozliczenia przez internet. Bardzo prosty w obsłudze. Ponadto znajdziecie tu wszystkie dodatkowe informacje potrzebne do prawidłowego rozliczenia. |
| |
offline januszko fachowiec
|
Jak chcesz mieć robotę dobrze zrobioną to wydaje mi się, że warto postawić na specjalistów. Poprzeglądaj strony z ofertami i poradami, bo to też ważne. Mówię o czymś takim jak na stronie http://taxcare.pl/od-poczatku-wrzesnia-sprawy -podatkowe-i-zusowskie-przedsiebiorca-zalatwi-w-dowolnym-urz edzie-skarbowym ogarniają robotę i nie są drodzy. |
| |
Gość: Janusz00 praktykant |
|
| |
Gość: Kanik praktykant |
|
|