Pamiętaj, że takie poddasze wymaga stosownego ocieplenia. Bardzo pomocni w tej kategorii okazali się http://rob-bud.info.pl/docieplanie.html , którzy takie ocieplenie dla mnie zrealizowali. Efekty dało się poczuć już zimą.
Gość: mórarz praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline IzabelaWr praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Kazikdobry fachowiec
|
Warto przeczytać artykuł. Może zbudujecie dom z bali? |
| |
offline dodzo majster
|
My wybraliśmy ten projekt https://www.domo.com.pl/projekty/pokaz/homeko ncept-13-ver-energo-1. Kierowaliśmy się głównie bryłą oraz rozkładem. Nie ukrywam, że dom się nam także po prostu bardzo podoba wizualnie :) |
| |
offline xawier praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline adam888 praktykant
|
|
| |
Gość: AniaMania24 praktykant |
Ja się bardzo cieszyłam, na budowanie domu, dopóki nie okazało się, że nieogrodzona działka, kupiona we wczesnych latach 2000 przez mojego tatę jest teraz otoczona przez budujące się rodziny. Razem z sąsiadem mieliśmy problem, żeby określić gdzie kończy się nasza działka, a gdzie ich, a przecież bez tego nawet nie możemy zacząć prac projektowych… Na szczęście na pomoc przyszedł nam geodeta z NorthGeo , który pomógł nam zrobić pomiary i wyznaczyć granice działki. Odpowiedź na nasze pytania otrzymaliśmy bardzo szybko, a cały proces był bardzo sprawny i profesjonalnie przeprowadzony. Teraz zarówno my jak i sąsiedzi, możemy zacząć projektowanie i budowę! |
| |
Konto usunięte praktykant |
|
| |
offline MarekPi92 doświadczony
|
|
| |
offline Tomek111 fachowiec
|
Kluczowy jest jednak wybór odpowiedniego projektu domu, który będzie odpowiadał nam pod każdym względem, a jednocześnie będzie nowoczesny i ekologiczny zgodnie z wymaganiami ostatnich przepisów, czyli normą WT 2021. Takie mamy czasy, że możliwości wyboru projektu gotowego są naprawdę wysokie w różnych wariantach, jeśli chodzi o rozmiary, design i też wersje piętrowe, jaki parterowe. Według mnie poszukiwania warto rozpocząć od Archon, ponieważ mają naprawdę ciekawe projekty domów zgodne ze wszystkimi wymaganiami, bez problemó dobierzesz go do działki jaką dysponujecie i do tego z pakietem OZE. |
|