Projekt domu, jest jednym z bardziej kluczowych rzeczy jeżeli chodzi o samą budowę. My od dłuższego czasu przeglądamy projekty by w koncu zdecydować się na ten jeden konkretny. Chociaż zdecydowanie bardzo podobają mi się projekty MGProjekt http://www.mgprojekt.com.pl/ , dla nas sa idealnie dopasowane, nie wiem tylko na który się zdecydować bo wybór jest za duży.
offline cappyy fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: vbbv praktykant |
Jeśli faktycznie chcemy być zadowoleni z projektu to musimy zlecić go doświadczonej i profesjonalnej ekipie. Jeśli chodzi o mój dom to za projekt odpowiedzialni są fachowcy z Promiast http://www.projekty-promiast.pl/ . Zdecydowałem się na ich usługi ze względu na znajomego, który był niezmiernie zadowolony z projektu własnego domu, który oni wykonali. |
| |
Reklamy Google | |
offline Bordon44 fachowiec
|
|
| |
offline Oktanka praktykant
|
|
| |
offline bartiii praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline andrzej89 fachowiec
|
My już całe szczęście mamy budowę domu za sobą był to bardzo intensywny rok, jak chcesz ułatwić sobie wybór projektu to może weź pod uwagę projekty domów dostępnych w Archon gdzie propozycji domów jednorodzinnych zarówno parterówek i piętrowych jest naprawdę mnóstwo. Możecie sprawdzić różne opcje pod swoje oczekiwania, bo też stale coś nowego się u nich pojawia też te o powierzchni zabudowy do 75m2 do budowy bez pozwolenia aby poszło to dużo sprawniej i też ograniczając koszty, a akurat taki domek w zupełności dla mniejszej rodziny może być wystarczający. Tym bardziej, że też jest możliwości przecież budowy poddasza z kolejnymi ok. 50m2 :) |
| |
Gość: rafałek44 praktykant |
Wybór dobrego projektu domu to jedno, ale równie ważną kwestią dobór wysokiej jakości materiałów i rozwiązań. Na przykład teraz bardzo modne są duże okna i drzwi przesuwne, jednak trzeba koniecznie zwrócić uwagę na ich parametry i jakość materiałów, aby jak najdłużej zapewniały komfort i energooszczędność. Bardzo solidne i stabilne rozwiązania energooszczędnej stolarki okiennej i drzwiowej można znaleźć np. w ofercie firmy Awilux. Produkują okna, drzwi przesuwne i wejściowe z sprawdzonych systemach Schuco – zarówno z PVC-U, jak i aluminium. Polecam ten adres. |
| |
Gość: Timko praktykant |
Drzwi powinny być stalowe. Dzięki temu unikniemy konieczności renowacji. Ja postawiłem na KMT Supertherm 90. Drzwi wysokiej jakości, bezpieczne, ciche, dostępne w różnych kolorach. O ile pamiętam są to najgrubsze drzwi na rynku, grubość skrzydła to 90 mm. Skrzydło i ościeżnice są wypełnione pianą, dzięki czemu ogranicza się ryzyko utraty ciepła |
| |
Gość: MatiMK praktykant |
|
| |
offline oe_foveotech kierownik
|
Szanowni Państwo, |
|