Projektant Ogrodow Poszukiwany

« Powrót do grupy: Projektowanie ogrodu

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

3 listopada 2014, 14:37

Zgadzam sie: good 0 bad

a ja miałem robić wszystko sam, nakupowałem gazet, książek, pościagałem programy różne... i zatrudniłem fachowców bo mnie sprawa czasowo i merytorycznie przerosła:) zdecydowaliśmy się z żoną na taką firmę spod Łodzi i jesteśmy mega zadowoleni. Projektowanie ogrodówto jednak ciężki kawałek chleba, nie sądziłem, dopóki sam nie spróbowałem...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 listopada 2014, 22:19

To prawda. Można faktycznie tak zaprojektować, by później nakłady pracy były minimalne. U mnie w ogrodzie mam tak, że większość prac wykonuje wiosną, a potem jesienią. Potem zostają mi tylko: koszeni traw i kilka kwietników, których wypielenie zajmuje mi godzinę do dwóch. Godzinka koszenia i mam zrobioną całą działkę, nie dałabym rady ogaranąć bardziej pracochłonnego ogrodu, mimo najszerszych chęci. A tak, mogę po pracy skorzystać z trawnika lub tarasu i odpocząć.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 grudnia 2014, 12:40

Ania, to zdjęcie twojego zakątka? Aż się rozmarzyłam... chętnie bym tam zaległa z kubkiem herbaty w dłoniach i dobrą książką... Mój ogród nie projektowałam sama, skorzystałam nie tyle z usług, co z pomocy firmy projektowej - pomogli mi nadać mojemu pomysłowi ręce i nogi... Nie przewidziałam jednak tego, ze nie będę miała zbyt dużo czasu, aby móc w pełni poświęcić sie pracom w ogrodzie, dlatego jeśli chodzi o usługi ogrodnice Łódź to powierzam to zaufanej firmie.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 stycznia 2015, 15:45

Ja bym sie zwyczajnie bała samej projektowac ogrod... lubie lad i porzadzek, a znajac mnie to wszystko by pieknie wygladalo przez miesiac a potem by uschlo i ooo tyle z mojej roboty... jednak co projektant to projektant, takze wg mnie uslugi ogrodnicze to cos na czym nie ma co oszczedzac, o ile oczywiscie zalezy nam na ładnej przestrzeni

Zgłoś | Cytuj | Link

2 lutego 2015, 02:33

w tym temacie śmiało możesz zwrócić się do architektów z www.juniperus-ogrody.pl projektowali dla nas ogród i świetnie się spisali. przyjemnie wypoczywa się w tak kwitnącej i zielonej przestrzeni.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 lutego 2015, 07:28

my sami robilusmy ogród wg własnego uznania. Jedyne co to pytaliśmy fachowca o rośliny, które i gdzie powinny rosnąć, bo na tym nie znamy się zupełnie. I ta pani od roslin zasugerowala nam trawnik z rolki http://www.xeroflor.pl/trawniki-rolowane.php< /a> bo podobno ziemia w naszym ogrodzie jest zakwaszona.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 lutego 2015, 16:46

Mój znajomy ma wspaniały ogród, a projektowała i robiła firma www.cleanworld.pl – bardzo mi się podobają zwłaszcza skalniaki i oczko wodne. Jednak wiedza i doświadczenie robią swoje – zwłaszcza przy takich pracach ogrodowych.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 lutego 2015, 13:05

To prawda, że projektant zrobi od razu pięknie zaprojektowany ogród, natomiast samodzileny może być nieco siermiężny, ale z drugiej strony, nie kazdego stać na projektanta, no i czasem ktoś już ogród ma w duszy i wie, jak będzie on wyglądał :)
Czasem nawet meble są już wybrane, zanim wogóle ogród powstanie, bo ktoś wie, że chce technorattanowe...

Zgłoś | Cytuj | Link

8 marca 2015, 18:10

Jeżeli szukacie pomysłu na dekorację do ogrodu, polecam wizytę na stronie sklepu internetowego http://artaks.pl/ Mają bogatą ofertę rzeźb i innych przedmiotów dekoracyjnych do ogrodów. Ja zamówiłam piękne kwietniki.

Zgłoś | Cytuj | Link

2 kwietnia 2015, 10:58

i bez projektanta sobie można poradzić. Wystarczy poczytac i się dopytac. Ja korzystalam z pomocy ogrodnika znajomego mojej mamy wyłącznie i ogrod mam piekny. Teraz planuje tylko zmienic trawe siana na ta z rolki http://www.xeroflor.pl/ bo kilka lat temu tego na rynku nie było a widze po innych ogrodach ze lepiej się prezentuje.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Projekt ogrodu Liczba postów: 61 Grupa: Projektowan... Planuję modernizację ogrodzenia i rozważam wykorzystanie profili z tworzyw sztucznych jako elementów dekoracyjnych lub osłonowych. Firma Plastico https://plasti...
  • drzewka do ogródka Liczba postów: 100 Grupa: Projektowan... Tyle jest inspiracji w necie, podpowiedzi, nawet gotowych projektów, że spokojnie i na luzie można samemu coś wymyślić i stworzyć a potem się cieszyć z własnych...
  • Problem z warzywami Liczba postów: 349 Grupa: Projektowan... Moim zdaniem, każdy ogrodnik powinien znaleźć idealny warzywnik dla swoich roślin. Dlatego polecam artykuł dostępny na https://www.drewno-betonowe.pl/warzywnik -...
  • jakie rośliny na skalniak Liczba postów: 38 Grupa: Projektowan... Praktycznie wszystko można kwiaty tak posadzić, ja bym pewnie pomieszał tulipany, róże, może jeszcze hortensje? Te kwiaty są o tyle ciekawe, że z czasem zmienia...
  • Firma ogrodnicza Liczba postów: 8 Grupa: Projektowan... Witam wszystkie osoby, które są zainteresowane tematem naszej rozmowy. Jeżeli są tutaj osoby zainteresowane tematyką ogrodnictwa, to polecam Wam sprawdzić stron...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19704 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 242

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >