offline wwa30 praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline aquaeco doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline bob50 praktykant
|
|
| |
|
Witam, podstawowym zbiornikiem jaki montujemy przy oczyszczalni dla 4 osób ma pojemność 3500L, a wymiary są następujące: wysokość 237cm + 44cm (nadstawka), szerokość 160cm, mamy również zbiorniki poziome. Powierzchnia działki nie musi być duża musimy zmieścić na niej zbiornik, czyli wykop o średnicy ok. 180cm plus ok. 3 metry dalej wykop o szerokości ok. 1m na studnie chłonną, chyba, że stosujemy inne odprowadzenie oczyszczonego ścieku. |
| |
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline martyna38 praktykant
|
hej, tak się zastanawiam nad oczyszczalnią, ponieważ prowadzę małą restaurację pod miastem i nie mam niestety podłączenia do kanalizacji. Wywóz nieczystości z szamba jest bardzo dużym wydatkiem. Przynajmniej raz na 2 tyg, czasem co tydzień. Już dawno miałabym oczyszczalnię, ale co z ściekami zawierającymi tłuszcz? Czy to nie zatka tam czegoś?? Czy są oczyszczalnie w miarę przystępnej cenie dla restauracji? |
| |
|
|
| |
offline alicebud praktykant
|
Przejrzałam cały wątek i stronę aquaeco, o której między innymi tu piszecie. Czy taka oczyszczalnia nadaje się do domku letniskowego? chodzi mi o taką oczyszczalnię, którą można uruchomić na 5 mieś, a później jakoś zamknąć schować czy jakoś rozwiązać problem ewentualnej kradzieży. |
| |
|
Często zdarza nam się montować oczyszczalnie przy tego typu obiektach. Klienci stacjonują w takim domku przez parę mieś., a przez resztę roku nie ma ich tam wcale lub przez parę mieś. są tam na stałe, a przez resztę roku bywają sporadycznie lub jest tam na stałe tylko jedna osoba.Oczyszczalnia aquamax jest urządzeniem kompaktowym, które umieszczamy w zbiorniku, więc praktycznie można spokojnie po okresie letnim takie urządzenie wyciągnąć ze zbiornika, wymyć i schować. Zbiornik bez tego urządzenia funkcjonuje jak normalne szambo, więc można korzystać z wody, toalety w domku. Istnieje również inne rozwiązanie, a mianowicie w okresie kiedy mniej ścieków dopływa do oczyszczalni możemy uruchomić tryb pracy urlopowej oczyszczalni wtedy jest ona nastawiona na mniejszy dopływ ścieków i działa z 30%mocą. Oba rozwiązania polecam i zapraszam http://www.aquaeco.pl/ . |
| |
|
|
|
Przydomowa oczyszczalnia ścieków
«
Powrót do grupy: Technologie i materiały
Ostatnio na forum
- jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 519 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
- Jakie okna dachowe? Liczba postów: 337 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
- jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....
- Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...
- Jakie kupić narzędzia? Liczba postów: 636 Grupa: Technologie... Co do wyboru dobrej jakości narzędzi ręcznych i elektronarzędzi to na pewno warto również zapoznać się z ofertą hurtowni Chle-Mar gdzie będziecie mogli wszystko...