Myślę, że przydomowa oczyszczalnia ścieków to bardzo dobry pomysł. Bardziej ekonomicznie na przyszłość i lepiej dla środowiska. Choć z tego co się orientuje teraz nawet są produkowane szamba ekologiczne. Znam fajną firmę, która zajmuje się właśnie takimi zleceniami, co prawda ja akurat zamawiałem oczko (z którego jestem w 100% zadowolony), ale przeglądając ofertę widziałem właśnie, że mają także przydomowe oczyszczalnie ścieków, szamba itp. Rzadko można spotkać profesjonalną firmę, zwykle wszystkie odwalają fuszerki. Tutaj jednak mogę Wam zagwarantować, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. A mówię o firmie NARO. Pewnie część osób tutaj ją zna, bo to profesjonalna i dość rozpoznawalna firma na rynku. No i słynie z ekologicznego podejścia. A to ostatnio jest jak najbardziej na modzie. Firma ma też stronę internetową, więc możecie się zapoznać z dokładniejszymi informacjami nie wychodząc. Tutaj macie adres: szamba-baseny.com.pl
Stron: 11 ▾ ◂◂ ◂ 2 3 4 5 6 ▸ ▸▸
offline Kazik_BOB doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline AgregatyElem majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline bazyliszek inżynier
|
Czyli nie tylko ekologicznie, a jeszcze ekonomicznie. CZy możecie powiedzieć jakiego rzędu są oszczędności w przypadku oczyszczalni przydomowej? Przyszedł czas, że i ja muszę dokonać jakiegoś wyboru, nie wiem, czy warto. I jaką oczyszczalnię montować, skłaniam się do tego, by wybrać polskiego producenta - ze względu na ewentualny serwis potem. Na razie mam na oku oczyszczalnię Eko-Sum Bio Hero - o pojemności 25ooo litrów - dla 4 osobowej rodziny powinno wystraczyć, koszt 53000, wraz z montażem, opinie w sieci w porządku, no ale jeszcze Waszą chciałabym poznać. Może ktoś z was korzysta z tego rozwiązania? |
| |
offline zbuntowany_anioł fachowiec
|
mój brat ma taką biologiczną oczyszczalnię BIO-HERO łwąsnie od firmy Eko-Sum i bardzo sobie zachwala, współpraca z firmą z tego co wiem przebiegła bezproblemowo, a oczyszczalnia też sprawuje sie bardzo dobrze, oszczędności można byłoby tutaj rożnie rozumieć, bo na przykład w przeciwieństwie do szamba przy takiej oczyszczalni to musisz tylko raz na rok lub na dwa lata likwidować osadnik, a w szambie praktycznie co miesiąc i kosztuje to coś około 100 złotych, a jeśli zdecydowawszy się na oczyszczalnię ze zbiornikiem na oczyszczoną wodę to możesz ją wykorzystywać powtórnie na przykład do podlewania trawy, czyli oszczędzasz na bieżącej pitnej wodzie |
| |
Gość: Markbud praktykant |
Jesteśmy firmą MARKBUD, autoryzowanym instalatorem firm
Sotralentz i Kessel. Oferujemy sprzedaż, montaż i serwis
przydomowych oczyszczalni ścieków na każde warunki
glebowe. Istniejemy na rynku od 2007 roku, i dzięki
wysokiej jakości urządzeniom przez nas proponowanym
cieszymy się dużym zaufaniem naszych klientów. |
| |
Reklamy Google | |
offline acojki praktykant
|
W firmie Vervo wiele urządzeń z zagadnień takich jak pneumatyka. suszarki, odkurzacze, sprężarki. Na pewno znajdziesz interesujący Ciebie model w konkurencyjnej cenie. |
| |
offline charlotte160 kierownik
|
My w tym roku kończymy budowę domu i chcemy kupić biologiczną oczyszczalnie z http://www.ekohouse-oczyszczalnie.pl/pl/ Na początku mąż nie chciał słyszeć o oczyszczalni. Twierdził, ż zrobi szambo i nie będzie się bawił w żadne eko itd. Dopiero gdy pokazałam mu ile zalet ma taka przydomowa oczyszczalnia zmienił zdanie:) |
| |
Gość: anicia praktykant |
ja będę niedługo dzwonić do http://www.sewaco.net.pl/ bo też rozważam taką opcję, chciałabym postawić na jakieś ekologiczniejsze rozwiązanie |
| |
Gość: jacek95 praktykant |
Ja też zastanawiam się nad taką oczyszczalnią. Czy zakupienie takiego sprzętu http://www.meskon.com.pl/sterowanie.html będzie wystarczało? Co jeszcze oprócz sterowania należałoby dokupić, żeby to sprawnie działało? |
| |
offline Sarge fachowiec
|
Jacek95 ogólnie jak kupujesz z profesjonalnych firm takich jak chociażby Aqua Clear to o nic się nie musisz martwić, bo firma stawia Ci oczyszczalnie kompletną która po zakończeniu pracy zaczyna działać. A o szczegóły najlepiej się dopytać bezpośrednio w firmie na jaką się zdecydujesz. |
|
Stron: 11 ▾ ◂◂ ◂ 2 3 4 5 6 ▸ ▸▸