Przy ścianach konstrukcyjnych dwuwarstwowych (stawiam, że 3/4 budów w Polsce jest właśnie tak budowana) kluczowe nie są parametry cieplne materiału konstrukcyjnego, tylko prezycja wykonania elementów i cena za m2. Izolację termiczną i tak "zrobi" izolacja zewnętrzna, więc nie ma się co spinać, żeby materiał konstrukcyjny odpowiadał i za nośność i izolację akustyczną i termiczną. Po to są w budownictwie ściany warstwowe, żeby rozdzielać od siebie funkcje. No i przy takim podejściu keramzyt przegrywa np. z silką czy porothermem, czyli z materiałami trochę gorszymi termicznie, ale za to z bardzo dobrą nośnością i akustycznością.
Gość: grzyb praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: nrrrr23 praktykant |
Przejrzyj sobie ofertę bloczków keramzytowych bo moim zdaniem to zdecydowanie lepszy pomysł niż pakować się w klasyczne żwirowe pustaki. Ja postawiłeem dom właśnie z takich bloczkow keramzytowych i nie zmianieniłbym ich na nic innego. Dobry materiał, odpowiednia cena, wszystko czego potrzebowałem to dostałem - podpytaj o konkretne ceny u www.keramzytsystem.pl |
| |
Reklamy Google | |
offline DariaS majster
|
|
| |
offline e-rzecznik Knauf Therm fachowiec
|
Keramzyt w połączeniu z izolacją styropianem np. Knauf Therm fasada to bardzo dobre rozwiązanie konstrukcji ścian zewnętrznych. Oba materiały przyczyniają się do ochrony środowiska - keramzyt jest materiałem ekologicznym a styropian ma najwyższy wskaźnik oszczędności środowiska z powodu obniżenia zużycia energii przez budynek. Polecam stosować sprawdzone styropiany Knauf Therm. |
| |
Gość: chrapkovsky praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: koralgortomi praktykant |
|
| |
Gość: czikos praktykant |
|
| |
Gość: waldekmak2 praktykant |