Pustak Keramzytowy

« Powrót do grupy: Stawiamy ściany

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
◂  1 2

25 lipca 2016, 21:26

Zgadzam sie: good 0 bad

Przy ścianach konstrukcyjnych dwuwarstwowych (stawiam, że 3/4 budów w Polsce jest właśnie tak budowana) kluczowe nie są parametry cieplne materiału konstrukcyjnego, tylko prezycja wykonania elementów i cena za m2. Izolację termiczną i tak "zrobi" izolacja zewnętrzna, więc nie ma się co spinać, żeby materiał konstrukcyjny odpowiadał i za nośność i izolację akustyczną i termiczną. Po to są w budownictwie ściany warstwowe, żeby rozdzielać od siebie funkcje. No i przy takim podejściu keramzyt przegrywa np. z silką czy porothermem, czyli z materiałami trochę gorszymi termicznie, ale za to z bardzo dobrą nośnością i akustycznością.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

21 listopada 2016, 03:30

Przejrzyj sobie ofertę bloczków keramzytowych bo moim zdaniem to zdecydowanie lepszy pomysł niż pakować się w klasyczne żwirowe pustaki. Ja postawiłeem dom właśnie z takich bloczkow keramzytowych i nie zmianieniłbym ich na nic innego. Dobry materiał, odpowiednia cena, wszystko czego potrzebowałem to dostałem - podpytaj o konkretne ceny u www.keramzytsystem.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 listopada 2016, 19:39

Słyszałam bardzo różne opinie co do keramzytu i te dobre i złe, lecz osobiście jednak na keramzyt się nie zdecydowałam.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 listopada 2016, 13:08

Keramzyt w połączeniu z izolacją styropianem np. Knauf Therm fasada to bardzo dobre rozwiązanie konstrukcji ścian zewnętrznych. Oba materiały przyczyniają się do ochrony środowiska - keramzyt jest materiałem ekologicznym a styropian ma najwyższy wskaźnik oszczędności środowiska z powodu obniżenia zużycia energii przez budynek. Polecam stosować sprawdzone styropiany Knauf Therm.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 stycznia 2017, 21:42

Takie połączenie to dość drogi sposób dojścia do pożądanego "U" ściany... Porotherm 25 cm + XPS 15 cm daje parametry ściany na poziomie domu pasywnego - i to podejrzewam że w lepszej cenie niż Keramzyt

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 lutego 2017, 09:50

Keramzyt to zdecydowanie solidny materiał do budowy. Zaopatrujemy się w takie materiały w firmie Termat.pl podobnie jak w biegi schodowe czy pustaki i chwalimy sobie współpracę!

Zgłoś | Cytuj | Link

28 czerwca 2017, 21:38

Keramzyt jest drogim i moim zdaniem niezbyt optymalnym materiałem konstrukcyjnym. Domu jednorodzinnego bym sobie z tego nie postawił. Bardziej zaufałbym ceramice typu Porotherm, czyli klasycznemu rozwiązaniu

Zgłoś | Cytuj | Link

12 grudnia 2023, 09:29

Z https://murygt.pl/ Twoje budownictwo nabierze nowego wymiaru dzięki wysokiej jakości ceramice. Mają najlepszej jakości ceramikę. Polecam

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
◂  1 2

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 158

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >