Pytanie o program do kosztorysowania

« Powrót do grupy: Zanim wybudujesz dom

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

20 października 2009, 22:07

Zgadzam sie: good 0 bad

Jestem zadowolona z programu, w wersji full tak jak zapewniali jest już wyszukiwarka KNR. 100 % pozytyw za profesjonalizm i miłą obsługę nie tylko dziewczyn pracujących w sekretariacie, ale również osób pracujących w pionie handlowym. Dziękuję mojemu "opiekunowi" Panu Jackowi K za to, że "nigdy o mnie nie zapomniał" wiedział kiedy do mnie dzwonił wcześniej ale takich handlowców aż miło posłuchać.
Serdercznie pozdrawiam i liczę na to, że Pan Jacek K. jeszce się do mnie odezwie.
Jestem 100 % przekonana, że warto powierzyć parę groszy na program a nie inwestować w monopol Normo/Zusiowy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 października 2009, 22:19

Program po prostu banalny w obsłudze.
Poradzi sobie każdy kto ma o tym jakiekolwiek pojęcie.
Wystarczy czytać wszystkie informacje i bez problemu funkcjonuje. Absolutnie nie zgadzam się z krytyką, dla mnie rewelacja.
Każdy kto w minimalny sposób potrafi korzystać z komputera i ma choć trochę inteligencji z pewnością sobie poradzi.
Osobiście polecam i to nie tylko ze względu na doskonałą cenę.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 października 2009, 22:32

Jako szef dużej firmy z branży elektro jestem miło zaskoczony programem. Działa bez problemów. Zakupiłem dodatkowo 2 zestawy do firmy.
Na początku myślałem, że firma NetSystem jest jedną z tych, które sprzedają "kota w worku" i miałem pewne obawy nt działania i co mi przyślą. Ale nie zawiodłem się. Tak jak informował mnie konsultant wersja zamieszczona na ich stronce różni się od full i to znacząco. cenię ich za lojalność i za przychylność do klienta.
NA początku może i były problemy ale po przeczytaniu dokładnie isntrukcji dołączonej do programu bez problemu działa.
Dla osób "negatywnie nastawionych". Czytajcie instrukcję !!! a będzie OK.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 listopada 2009, 12:22

ZUZIA - to najbardziej profesjonalny program do kosztorysowania robót budowlanych, współpracuje z innymi programami. Nie jest to drogi program, a teraz można nawet przeszkolic sie z obsługi za darmo!

Polecam:
http://www.efs.seka.pl/kosztorysowanie/

Zgłoś | Cytuj | Link

30 listopada 2009, 16:14

Witam
Moze mi ktos powiedziec o co chodzi w tym programie, nie mozna wpisac bazowej stawki roboczogodziny?! na piechote mam do kazdego pracownika wbijac stawki?! ceny materialow tak samo?! toz to jest czesto w jednym kosztorysie kilkadziesiat roznych pozycji a kazdy kosztorys jest inny, bywaja rozne prace niestandardowe, to mam dzwonic po hurtowniach i pytac po ile dany material czy system kosztuje?! Jak wy ludziska sobie z tym radzicie bo wychodzi na to ze to nie jest program kosztorysowy tylko lepszy kalkulator...
Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 grudnia 2009, 11:17

Wystarczy wybrać cennik w nakładach i działa

Zgłoś | Cytuj | Link

8 grudnia 2009, 19:23

Jakoś podejrzanie wyglądają tematy pochlebców K NS. Pracuję w branży wod-kan. Brakuje podstawowych knr-ów. Nazwy pozycji są obcinane. Program się często, gęsto wywala. Do normy czy zuzi nie ma tutaj wogóle żadnych porównań. Spróbujcie zrobić kosztorys z gotowego przedmiaru (przetarg) w tym samym czasie co w innych programach. Do bani nie polecam :(

Zgłoś | Cytuj | Link

9 grudnia 2009, 14:32

Ja również nie mam dobrego zdania na temat kosztorysanta NS. Posiadam go od pażdziernika 2009 i nie zdołałam jeszcze zrobić ani jednego kosztorysu.
Najpierw nie zmieniał mi narzutów, uparcie wskazując proponowane przez nich w przykładowym kosztorysie, mimo tego że usunęłam ten ich przykładowy z programu. Dostałam po interwencji e maila z poprawką więc procenty mi zmienił, lecz kompletnie nie mogę dojść do kwot typu KB, KR itd.Z podglądu opisu widzę że roboczogodzin jest +/- 700 a w zestawieniu robocizny 25,696 a cena za godz wprowadziłam 14 zł, a w zestawieniu jest 102,59 zł . Nie mam pojęcia o co tu chodzi. Bo ja rozumiem, że jesli mam 700 godz x 14 zł = 9800 zł. Do tego np. 70% K.O. i 20 % zysk
od obu pozycji, a tu pokazują się jakieś dziwne kwoty nie wiadomo skąd. Zrobiłam kosztorys wyliczając tylko robociznę w celu porównania z kosztorysem zrobionym w innym programie ale ma to się nijak. Nie wiem czy ja dostałam zrypaną dyskietkę czy taki jest urok tego programu. Podziwiam zadowolonych, ale nie wierzę w prawdziwość.Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

9 grudnia 2009, 23:48

No to ślicznie. Namówili mnie na kupno tego programu, Jeszcze nie zdążyłem rozpakowac ale z tego co czytam, to dałem się "wpuścić w maliny" :shock:

Zgłoś | Cytuj | Link

9 grudnia 2009, 23:50

Nie dałeś się wpuścić w maliny zawsze masz do dyspozycji pomoc techniczną i "bardzo miłą" Panią z sekretariatu ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Gdzie kupić projekt domu w okolicach Lublina ??? Liczba postów: 53 Grupa: Zanim wybud... W Lublinie odnotowano wzrost liczby turystów, co przekłada się na lepsze wyniki dla lokalnego sektora hotelarskiego i gastronomicznego. Ten pozytywny trend ma k...
  • rozbiórka domu Liczba postów: 33 Grupa: Zanim wybud... Rok temu otrzymaliśmy w spadku dom, ale niestety był w bardzo złym stanie, a na posesji znajdowała się także stara stodoła. Zdecydowaliśmy się na wyburzenie wsz...
  • reklama na granicy Liczba postów: 39 Grupa: Zanim wybud... Też właśnie szukam drukarni oferującej wydruk banera. Znacie może jakąś solidną firmę z niezłymi cenami?
  • Zakup działki na stanowisku archeologicznym Liczba postów: 22 Grupa: Zanim wybud... Trzymaj namiary - https://pogotowiearcheologiczne.pl/ Też mieliśmy ogarniany taki temat. To było konieczne. Ogarnęli robotę, ale przede wszystkim papiery, przed...
  • Budowa domu ,a działka rolna? Liczba postów: 21 Grupa: Zanim wybud... Oczywiście że można budować, pod warunkiem że gmina zmieni przeznaczenie terenu w planie miejscowym o co ( zmiana planu ) możesz wnioskować. Trochę to potrwa. P...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 254

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >