Pytanie o program do kosztorysowania

« Powrót do grupy: Zanim wybudujesz dom

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

10 grudnia 2009, 12:45

Zgadzam sie: good 0 bad

Marne to pocieszenie że w sekretariacie jest może i miła Pani, ale informatyk jest dość zapracowany i kontakt jest średni. Zresztą nie rozumiem dlaczego wypuszcza się bubel, który nieustannie trzeba poprawiać, tracić czas na sprawdzanie i porównywanie z innymi programami i na dzwonienie do sprzedawcy. Porównanie go do normy pro jest nadużyciem. Pracowałem w innej firmie na normie i potrafię porównać.Sama możliwość wydruku kosztorysu jest kiepska. Przy normie mam porządny opis każdej pozycji i równocześnie wyliczoną robociznę, wartość i ilość materiałów oraz sprzętu. A w tym programie są same zestawienia.Do kosztorysowania robót instalacyjnych przynajmniej na dzień dzisiejszy program jest niewiarygodny. Jeśli ktoś odkrył w nim inne funkcje to proszę o podpowiedż. Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 grudnia 2009, 17:02

Pomoc techniczna? Jakiś żart - dzwonię, wysyłam maile, proszę, straszę i tak żadnego odzewu z ich strony. Ale jak chcieli nam sprzedać ten program to chyba tylko do sprzątaczki tego dnia nie zadzwonili (bo nie mam sprzątaczki he,he). Może coś jest w tym programie, może i będzie on fajnie działał ale na to przyjdzie nam poczekać. Zastanawia mnie jedno: ile ten program ma ukrytych błędów, skoro po wprowadzeniu patcha w zasadzie nie widać żadnych zmian.
Omijajcie ten program z daleka.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

12 grudnia 2009, 03:40

Użytkownik Anonymous napisał: Pomoc techniczna? Jakiś żart - dzwonię, wysyłam maile, proszę, straszę i tak żadnego odzewu z ich strony. Ale jak chcieli nam sprzedać ten program to chyba tylko do sprzątaczki tego dnia nie zadzwonili (bo nie mam sprzątaczki he,he). Może coś jest w tym programie, może i będzie on fajnie działał ale na to przyjdzie nam poczekać. Zastanawia mnie jedno: ile ten program ma ukrytych błędów, skoro po wprowadzeniu patcha w zasadzie nie widać żadnych zmian.
Omijajcie ten program z daleka.

Przepraszam, że się wtrącę;)
1. Pomoc techniczna jest tylko proponuję dzwonić do skutku, jeżeli będziesz straszyć to to po co masz ludzi straszyć. Ja się nie kontaktuję z nimi typu mail-mail tylko dzwonię na pomoc tecniczną. Proponuję dzwonić nie na sekretariat tzn na numer 327823440 i wew 2 a nie do sekretariatu. Byłem u Nich bespośrednio w firmie bo mieszkam w okolicach Katowic zakupiłem i nie ma problemu. Co się tyczy Pani sekretarki to bardzo miła Pani. Tylko jak wszyscy są "wkur*" i dzwonią na sekretariat, to nie dziwcie się, że każda kobieta może tego nie wytrzymać.;) Lepiej podejść do człowieka jak do człowieka tzn sekretarka (czyli co wredna baba z czasów PRL która umie tylko zaparzyć kawkę). Ludzie kochani rodacy (jak to mówił Smoleń;) Jak dzwonicie zrozumcie każdą osobę po drugiej stronie słuchawki jako waszego przyjaciela, który chce wam pomóc, a nie wroga. Wcale nie dziwię się sekretarkom, które pracują w "branży: typu NS, że jak większość z Was będzie Buldogami to i druga strona też taka może być, ale po co??. Lepiej jasno i na spokojnie wyjaśnić o co chodzi niż gryżć kawałem kabla.;)
2. Do sprzątaczek chyba nie dzwonią ponieważ sprzątaczki chyba nie posiadają komórek, al jeśli posiadają to nie podają ;)
3. Patch itd i nie widać żadnych zmian. Pięknie pięknie kolego lub koleżanko z branży. Ile wersji powstało w Windowsie XP i ile Patchy, Czy ktoś z Was widział jakąś róźnicę po wprowadzeniu patcha, bo ja jakoś nie o Windowsie XP.? Off course mówimy o magicznym zółtym trójkącie obok zegarka (nie licząc piratów że po sprawdzeniu systemu i po pobraniu patcha i po uruchomieniu kompa od nowa niespodzianka;) stałeś się ofiarą piractwa...).
A w NS jest różnica i to duża i widoczna w lipcu nie było np wyszukiwarki KNR-ów, a teraz jest i inne udogodnienia;)
Reasumując,
1. Na spokojnie wszystko załatwicie,
2. Szanujcie ludzi, którzy pracują w firmie,
3. Windows powstał ponad 20 lat temu i to w Ameryce, a NetSystem później i w Win nie ma zmian widocznych po łataniu dziur, a w Kosztorysancie są.
NAJWAŻNIEJSZE
Szanuję i podziwiam za wytrwałość osoby pracujące w pracy na słuchawkach (tzn sprzedawców) prawdopodobnie mają płacone większe pieniądze niż średnia krajowa, ale mają dar przekonywania i kuszenia :)
Dlatego dla Wszystkich piszących pozytywne jak i negatywne posty (po to rzecież jest internet) życzę Spokojnych Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 grudnia 2009, 11:47

Przedmówca ma jakiś profit od sprzedaży? Porównywanie Windowsa do jakiś wypocin typu Kosztorysant NS jest nie na miejscu. Czy do kolegi ktoś dzwonił z Microsoftu i wciskał przez godzinę kit jaki to dobry program? Nie.Czy zanim kupiłeś swojego pierwszego legalnego windowsa mogłeś przetestować jego pełną wersję? Tak. i tyle w temacie OSZUŚCI, NACIĄGACZE nic więcej...

Zgłoś | Cytuj | Link

14 grudnia 2009, 12:34

Można dzwonić bezpośrednio do pomocy technicznej i słyszeć w słuchawce : tu poczta głosowa ... Nie ma innej możliwości niż połączenie przez sekretariat i to nie zawsze, a zresztą do licha jeśli mają tyle interwencji to może z pokorą poprawili by program i zamieścili dla wszystkich jakieś uzupełnienie a nie wysłuchiwali naszych uwag.Nie radzę kupować tego programu przynajmniej instalatorom bo jest totalną porażką. Firma sprzedająca program musi przyjąc do wiadomości, że my też mamy określoną cierpliwość. Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 grudnia 2009, 14:50

Widać mentalność Polaka, tylko narzekać.
Ludzie qwa jest wersja demo z którą można sie zapoznać,ja sprawdziełem wystarcza na moje potrzeby i tyle.
Nie wystarcza, nie kupuj.
Qwa idą święta a wy jak powaleni,a potem się dziwicie że ludzie mają nas dosyc tzw."budowlańców".
Niech ktoś zamknie ten dział bo żygać sie chce jak was czytam

Zgłoś | Cytuj | Link

15 stycznia 2010, 16:02

Hehehehee idzie sie ubawic po pachy czytajac wypowiedzi. Pracuje na nim od pazdziernika i jakos nie napotkalem na zadne trudnosci,bledy i cala reszte o ktorej mowicie. Jestem bardzo bliski stwierdzenia ze jednak nie kazdy do konca ma opanowane podstawy obslugi komputera m.in. myszka, klawiatura a nie mowiac juz o jakichkolwiek umiejetnosciach obslugi programow.
Idzcie zrobic kursy komputerowe bo ZANIZACIE POZIOM:)

Zgłoś | Cytuj | Link

18 stycznia 2010, 21:51

Z tego co piszesz kolego (bud-rem),można wnioskować że masz "obcykany" ten program. Pomóż mniej doświadczonemu koledze i podpowiedz (bo nie moge znaleźć)Jest tam gdzieś układanie paneli podłogowych.Z góry dzięki.
Zamiast "opluwać" ten program, lepiej wymieniać się doświadczeniami i jakoś próbować na nim pracować.
Pozdrawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 stycznia 2010, 23:07

Przy ukłądaniu paneli nie trzeba programu do kosztorysowania prosta kalkulacja i kalkulator jest potrzeby
podaje wzor:
zysk=PxRxMxS
gdzie:
P - pole powierzchni paneli do ułożenia;
R - robocizna (ile chce zarobic jesli ukladam sam)
M - materiał (cena hurtowa + narzut własny)
S - sprzęt.
Prosta formuła w excelu i nie potrzeba zadnego programu do kosztorysów. Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

21 stycznia 2010, 01:26

Dzięki za podpowiedź.Kupiłem KNS i myślałem że się wszystko samo zrobi :) Szkoda że Net System nie pomyślał o jakimś forum - ludzie mogli by sobie pomagać.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Gdzie kupić projekt domu w okolicach Lublina ??? Liczba postów: 53 Grupa: Zanim wybud... W Lublinie odnotowano wzrost liczby turystów, co przekłada się na lepsze wyniki dla lokalnego sektora hotelarskiego i gastronomicznego. Ten pozytywny trend ma k...
  • rozbiórka domu Liczba postów: 33 Grupa: Zanim wybud... Rok temu otrzymaliśmy w spadku dom, ale niestety był w bardzo złym stanie, a na posesji znajdowała się także stara stodoła. Zdecydowaliśmy się na wyburzenie wsz...
  • reklama na granicy Liczba postów: 39 Grupa: Zanim wybud... Też właśnie szukam drukarni oferującej wydruk banera. Znacie może jakąś solidną firmę z niezłymi cenami?
  • Zakup działki na stanowisku archeologicznym Liczba postów: 22 Grupa: Zanim wybud... Trzymaj namiary - https://pogotowiearcheologiczne.pl/ Też mieliśmy ogarniany taki temat. To było konieczne. Ogarnęli robotę, ale przede wszystkim papiery, przed...
  • Budowa domu ,a działka rolna? Liczba postów: 21 Grupa: Zanim wybud... Oczywiście że można budować, pod warunkiem że gmina zmieni przeznaczenie terenu w planie miejscowym o co ( zmiana planu ) możesz wnioskować. Trochę to potrwa. P...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 224

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >