Pytanie o program do kosztorysowania

« Powrót do grupy: Zanim wybudujesz dom

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

19 lutego 2010, 01:37

Zgadzam sie: good 0 bad

Tak sobie czytam - jakiś program do kosztorysowania za 300zł, o którym pierwsze słyszę... Część narzeka, część chwali, ale nawet jeśli to z zaznaczeniem typu "że za tą cenę, to i tak dobrze" ;)

No ale po co(!?) iść na jakiekolwiek kompromisy, jeśli można korzystać z prawdziwego, profesjonalnego programu do kosztorysowania - płacąc za niego np. jedyne 60zł? Tyle kosztuje korzystanie przez miesiąc z Samolicza Kosztorysowego e-SYKAL, wersji internetowej znanego od ponad 20-tu lat SYKALa.
I to płatne tylko, gdy potrzeba ukończony kosztorys wykopiować/wydrukować. Bo normalnie - dostęp do pełnej bazy KNR, do aktualnych cenników materiałów, robót itd. - to jest wszystko za darmo! Nawet rejestrować się nie trzeba, jeśli chcemy tylko "zajrzeć" do tej bazy Samolicza, cokolwiek policzyć, ale tego nie zapisywać.

Szczegóły tutaj: www.samolicz.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 lutego 2010, 12:37

Użytkownik Energo Lubiln napisał: Jako szef dużej firmy z branży elektro jestem miło zaskoczony programem. Działa bez problemów. Zakupiłem dodatkowo 2 zestawy do firmy.
Na początku myślałem, że firma NetSystem jest jedną z tych, które sprzedają "kota w worku" i miałem pewne obawy nt działania i co mi przyślą. Ale nie zawiodłem się. Tak jak informował mnie konsultant wersja zamieszczona na ich stronce różni się od full i to znacząco. cenię ich za lojalność i za przychylność do klienta.
NA początku może i były problemy ale po przeczytaniu dokładnie isntrukcji dołączonej do programu bez problemu działa.
Dla osób "negatywnie nastawionych". Czytajcie instrukcję !!! a będzie OK.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 lutego 2010, 12:48

Chyba jestes kolego zatrudniony w tej firmie, bo pleciesz bzdury o tym programie tak samo jak inna osoba która pisze że ten program kosztorysowy obsługuje się bez problemu. Przeczytajcie wszystkie zamieszczone tu opinie łącznie z moją i następny, kto będzie chciał go kupić po prostu nie kupi.
Cena Kosztorysanta NS żadna, ale też i program żaden, bo ........... błędów masa, brak szczegółowej instrukcji posługiwania się programu przy tworzeniu kosztorysu itp. idt. szkoda czsu na wymienianie. Pieniądze które wydałem traktuję jako wyrzucone w błoto a zdanie mam takie że zostałem naciągnięty na byle co. Tymbardziej że nikt z ich firmy nie chce się wypowiedzieć na ten temat.
Telefon pomocy technicznej jaki podają, może pomóc jednorazowo przy jakimś szczególe robienia kosztorysu. Nic poza tym. OGÓLNIE - tak już wcześniej pisałem - PROGRAM jest do bani.
Pozdrawiam wszystkich tych, którzy mają podobną opinię.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 marca 2010, 18:03

Jestem tępy ale KNR-W 2-18 nie było i nie ma.

Zgłoś | Cytuj | Link

6 marca 2010, 18:09

Jak się czyta powyższe posty nasuwa się pewna reguła. Wszyscy którzy chwalą mylą chyba pojęcia kosztorysowania i chyba z kosztorysowaniem nie mają wiele wspólnego. Tym programem można przygotować np. zestawienie robót, którego niewtajemniczony klient za chiny ludowe nie rozszyfruje więc z jednej strony dobrze bo moźna mu nawciskać kitu ile wlezie. Spróbujcie szybko przygotować kosztorys ofertowy do przetargu z gotowego przedmiaru. Kolega "nieTĘPY" Wam pomoże...

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

9 marca 2010, 17:28

Użytkownik Anonymous napisał: Jestem tępy ale KNR-W 2-18 nie było i nie ma.

No więc jeszcze raz:
daj Pan sobie spokój z tym "Kosztorysant NS"...
wejdź na www.samolicz.pl i uruchom e-SYKAL (za darmo)
- tam ten W218 jest, jak i praktycznie każdy katalog z powszechnie stosowanej bazy KNR-ów.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 marca 2010, 17:32

Tutaj można obejrzeć krótki filmik, jak wygląda praca w Samoliczu SYKAL / e-SYKAL:
http://www.samolicz.pl/filmy

Zgłoś | Cytuj | Link

15 marca 2010, 20:29

Wiecej pierdolicie niz to ma sens. Krytykowac kazdy potrafi,chwalic tez. Mowiac krotko i na temat, na moje potrzeby jest OK wiec proponuje zamknac temat.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 kwietnia 2010, 23:09

Witam. Potrzebuję programu do prostych kalulacji w oparciu o KNR na własne potrzeby pod biuro projektowe. Znalazłem w sieci www.ekosztorys.pl. Aby korzystać z tego programu należy mieć jednak wykupiony dostęp do cennika Intercenbud. Koszt tych cenników niewielki, jednak korzystam z własnych źródeł. Zanim zapłacę, chciałbym się dowiedzieć, czy ktoś z was korzystał albo słyszał o tego typu programie do prostych kalkulacji. Będę wdzieczny za jakiekolwiek wskazówki. Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

21 kwietnia 2010, 14:48

Użytkownik kosztorysant napisał: Potrzebuję programu do prostych kalulacji w oparciu o KNR na własne potrzeby pod biuro projektowe.

A Samolicz e-SYKAL, brał Pan tego pod uwagę?
Przecież będzie dużo wygodniej, niż przez przeglądarkę w tym e-Kosztorys...
Aby z tego korzystać nie trzeba NIC płacić (a nawet jeśli - aby uzyskać wydruk bez napisu "demo" - w tej chwili pod koniec miesiąca wystarczy 10zł netto).

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 8 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  3 4 5 6 7  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Gdzie kupić projekt domu w okolicach Lublina ??? Liczba postów: 53 Grupa: Zanim wybud... W Lublinie odnotowano wzrost liczby turystów, co przekłada się na lepsze wyniki dla lokalnego sektora hotelarskiego i gastronomicznego. Ten pozytywny trend ma k...
  • rozbiórka domu Liczba postów: 33 Grupa: Zanim wybud... Rok temu otrzymaliśmy w spadku dom, ale niestety był w bardzo złym stanie, a na posesji znajdowała się także stara stodoła. Zdecydowaliśmy się na wyburzenie wsz...
  • reklama na granicy Liczba postów: 39 Grupa: Zanim wybud... Też właśnie szukam drukarni oferującej wydruk banera. Znacie może jakąś solidną firmę z niezłymi cenami?
  • Zakup działki na stanowisku archeologicznym Liczba postów: 22 Grupa: Zanim wybud... Trzymaj namiary - https://pogotowiearcheologiczne.pl/ Też mieliśmy ogarniany taki temat. To było konieczne. Ogarnęli robotę, ale przede wszystkim papiery, przed...
  • Budowa domu ,a działka rolna? Liczba postów: 21 Grupa: Zanim wybud... Oczywiście że można budować, pod warunkiem że gmina zmieni przeznaczenie terenu w planie miejscowym o co ( zmiana planu ) możesz wnioskować. Trochę to potrwa. P...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 239

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >