Czytając forum natrafiłam na temat o regulatorach temperatury. Czy możecie mi powiedzieć, czy takie rozwiązanie sprawdza się również w domach, gdzie niestety jest ciągle zimno. Ciężko nam ogrzać dom. Począwszy od jesieni, kiedy na dworze robi się chłodniej w domu panuje temperatura ok. 12stopni. Mamy ogrzewanie podłogowe, kominek i piecyk, ale mało co dają. Rachunki są olbrzymie, gdyż dom jest duży (2 piętra, plus parter). Najgorzej jest na parterze. Zbliżają się coraz chłodniejsze dni i nie wiemy już co robić, żeby znów rachunki nas nie "zjadły"! Pomóżcie
offline gabibi inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline waclaw majster
|
Powiedzmy, że to właśnie jedna z ich funkcji, aby już
nie było "zimnego domu" ;) |
| |
Reklamy Google | |
offline specjal majster
|
|
| |
offline widar fachowiec
|
Regulator ok, ale nie wiem czy w przypadku zimnego domu nie będzie dobrze zainstalować w pomieszczeniach regulację z czujnikiem temperatury. Taki system inteligentnego domu. Jeżeli temperatura w pomieszczeniu spada włącza się piec, kiedy wychodzicie z domu wyłączacie ogrzewanie a godzinę przed waszym powrotem system włącza ogrzewanie i nagrzewa dom. |
| |
offline GrzegorzPLN majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Emilek43 fachowiec
|
W tym przypadku z własnego doświadczenia mogę polecić Ci, abyś zwrócił uwagę na rozwiązania od https://www.salus-controls.pl/ ponieważ mają specjalnie stworzone rozwiązania, które umożliwiają utrzymanie odpowiedniej temperatury pokojowej, czy również na kotle przy tego typu ogrzewaniu. Poza tym w wielu przypadkach są to systemy pracujące w opcji online przez co możesz nimi zarządzać za pomoc telefonu np. będąc w pracy i tym samym po powrocie cieszyć się nagrzanym domem. |
|