Szukam po internecie ale nigdzie nie mogę znaleźć czegoś
takiego. Sprawa wygląda tak: mam dom (parter i piętro).
Potrzebuje oddzielić parter od piętra. Kłopot jest
właśnie aby zatkać "dziurę" w podłodze, gdzie są
schody. Nie mogę na stałe zabetonować, gdyż muszę też
mieć dostęp do kotłowni, która jest na parterze.
Myślałem, o rolecie jakie są w sklepach często stosowane
na wystawie, zasuwanej elektrycznie, ale one raczej nie
tłumią dźwięków za bardzo. Dźwiękoszczelnych nie
znalazłem.
Drugi pomysł to zrobić drzwi, które będą mieć
wspomaganie otwierania, a zawiasy na krótszym boku,
otwierane do góry. Drzwi dźwiękoszczelne to nie problem,
ale tak nietypowych już nie spotkałem...
Roleta/drzwi w podłodze ? Gdzie takic coś moż
«
Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi
Ostatnio na forum
- Drzwi wejściowe,wewnętrzne i bramy garazowe Liczba postów: 36 Grupa: Montujemy o... Jeżeli szukasz takich akcesoriów jak uszczelki z PCW to warto skontaktować się z firmą www.emaplast.com.pl. Firma EMA-Plast od blisko 10 lat zajmuje się produ...
- jakie drzwi? Liczba postów: 632 Grupa: Montujemy o... Wybór odpowiednich drzwi może być wyzwaniem, ale warto pamiętać o kilku kluczowych kwestiach. Jedną z nich jest wykończenie drzwi, które ma wpływ nie tylko na e...
- drzwi stalowe czy drewniane Liczba postów: 502 Grupa: Montujemy o... Czy ja wiem czy się odchodzi od stalówek? Pewnie tak samo jak odchodzi się od ogrzewania gazowego, bo ktoś z Niemiec tak powiedział że teraz gaz jest bee. A jak...
- Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 383 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....
- JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 528 Grupa: Montujemy o... Hormann klasa sama w sobie ale opcji w konfiguratorze to jest niewiele przy tym co jest np. w Mar-Tomie czy Wikęd. Sama paleta kolorystyczna zmiata ich z plansz...