Szukam po internecie ale nigdzie nie mogę znaleźć czegoś
takiego. Sprawa wygląda tak: mam dom (parter i piętro).
Potrzebuje oddzielić parter od piętra. Kłopot jest
właśnie aby zatkać "dziurę" w podłodze, gdzie są
schody. Nie mogę na stałe zabetonować, gdyż muszę też
mieć dostęp do kotłowni, która jest na parterze.
Myślałem, o rolecie jakie są w sklepach często stosowane
na wystawie, zasuwanej elektrycznie, ale one raczej nie
tłumią dźwięków za bardzo. Dźwiękoszczelnych nie
znalazłem.
Drugi pomysł to zrobić drzwi, które będą mieć
wspomaganie otwierania, a zawiasy na krótszym boku,
otwierane do góry. Drzwi dźwiękoszczelne to nie problem,
ale tak nietypowych już nie spotkałem...
Roleta/drzwi w podłodze ? Gdzie takic coś moż
«
Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi
Ostatnio na forum
- JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 522 Grupa: Montujemy o... Co sądzicie o firmie Shutters, czy ich okiennice wewnętrzne mogą zastąpić klasyczne zasłony w pomieszczeniach, gdzie zależy na minimalistycznym wyglądzie? Zasta...
- Okna do domu Liczba postów: 61 Grupa: Montujemy o... Jeśli okna najwyższej jakości, to zdecydowanie Schuco Living MD z PVC. Rozwiązanie to doskonale sprawdza się w budownictwie energooszczędnym i pasywnym. Siedmio...
- jakie okna wybrać: plastikowe czy drewniane? Liczba postów: 139 Grupa: Montujemy o... Jeśli szukacie wyjątkowych dodatków do okien, to mam małą podpowiedź... Sam kiedyś zamówiłem z tej oferty https://www.klamkidodrzwi.sklep.pl/nowos ci,klamki_do_o...
- okna pcv Liczba postów: 187 Grupa: Montujemy o... Czy zastanawialiście się także nad klamkami z zamkiem?
- drzwi do mieszkania Liczba postów: 25 Grupa: Montujemy o... Do mieszkania takie KMT 75-ki to jest już maszyna. I to konkretna. Takie drzwi to śmiało lecą jako wejściowe do domu, a nie wejściowe do mieszkania. Choć sam mo...