Planuję zmienić wystrój okna w pokoju dzieciencym, byłam w sprawdzonej już firmie Akces (Sosnowiec 3 Maja 21-podaję adres bo mogę ich polcecić). Wybrałam model E1818 (www.rolety.sklep.pl) Tak jak zawsze obsługa okazał się profesjonalna, jednak tym razem zostały zasiane pewne wątpliwości. Pokój dzieciaczka jest praktycznie przez cały dzień mocno nasłoneczniony. Sprzedawca zwrócił mi uwagę, że w takim przypadku nie mam zbytniej możliwości regulacji "światła dziennego". Albo roleta jest zasłonięta, albo nie, bo patrząc na estetykę półśrodki w postaci jej częściowego odsłaniania raczej odpadają. Radził abym się zastanowiła mimo wszystko nad żaluzjami, właśnie ze względu na duże nasłonecznienie pokoju. I tym zbił mnie z tropu. Co wy na ten temat uważacie? Co lepiej wybrać?
offline AniaModliszka praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline widar fachowiec
|
Jeżeli nie odpowiadają Ci półśrodki czyli roleta
zwinięta do wysokości 3/4 okna to chyba pozostają Ci
tylko żaluzje. Nie mniej jednak w dzisiejszych czasach
estetyka takiego rozwiązania jest dużo wyższa niż kilka
lat temu. Osobiście polecam żaluzje drewniane |
| |
Reklamy Google | |
offline Zielony inżynier
|
|
| |
offline Aneczka doświadczony
|
|
| |
offline CezarFx kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline martin23 doświadczony
|
Jeżeli rolety zasłaniają dużo światła to zdecyduj się albo na żaluzje albo na zwykłe firanki. Bo światło dzienne to jednak podstawa. |
| |
Gość: Gebnas praktykant |
|
| |
offline marek.bit doświadczony
|
Osobiście bardziej podobają mi się rolety, chociażby
dlatego, że są dostępne w wielu różnych wzorach. Maluch
na pewno wolałby mieć pokój urządzony w ciekawej
kolorystyce, a rolety mogą okazać się wspaniałym
aranżacyjnym urozmaiceniem. Warto także pamiętać o tym,
aby ich kolorystyka pasowała do ścian czy podłogi. |
| |
Gość: law_Kinia praktykant |
Cóż miałam podobny problem rolety czy żaluzje, jeśli chodzi o efektywność to chyba w każdym przypadku jest podobna. Żaluzje na pewno łatwiej i szybciej możesz czyścić, przy żaluzjach szybciej odsłonisz okno - z kolei musisz uważac z wyborem ,bo te kiepskie się szybką niszczą… ja konsultowałam się z firmą [url]www.assko.pl jeśli chodzi o wybór rolet czy żaluzji na pewno fachowo doradza co będzie lepsze,a wybór pozostawią już Tobie :) |
| |
offline kazia55 praktykant
|
Efektywność jest podstawą w wyborze rolet, ale warto też
wziąć pod uwagę estetykę:) Dzieci na pewno byłyby
zachwycone roletami w jakimś ciekawym, radosnym kolorze,
które pasowałby do całej aranżacji pokoju. |
|