Rolety zewnetrzne?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸

29 sierpnia 2018, 17:23

Zgadzam sie: good 0 bad

Dobrą alternatywą dla rolet zewnętrznych są markizy Fakro. Różnica w porównaniu do rolet jest taka, że przepuszczają światło i zatrzymują nagrzewanie się wnętrza. Genialny wynalazek. I są wersje dostępne dla okien pionowych i dachowych.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 września 2018, 23:58

Moim zdaniem warto bo później dużo łatwiej i spokojnie można odpocząć w ciągu dnia bez dostępu promieni słonecznych do środka.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 września 2018, 10:23

To zależy czy komuś zależy np. tylko na ochronie przeciwsłonecznej, czy w grę wchodzi także podniesienie ochrony antywłamaniowej. Wtedy lepiej zastosować tradycyjne, solidne rolety zewnętrzne, ale wcale nie muszą się kojarzyć z wystającą skrzynką. Mechanizm można też zlicować z murem i pokryć skrzynkę tynkiem podobnie jak ścianę, dzięki czemu jest zupełnie niewidoczny, jako przykład można podać coś takiego jak tu: https://www.matplast.pl/rolety/nadstawne

Zgłoś | Cytuj | Link

21 września 2018, 17:11

W tym przypadku również skłaniałbym się do rolet na montaż których pozwala Ci budżet. Generalnie są dobrym wyborem, solidne i przede wszystkim praktyczne pod każdym względem.

Ten post był edytowany przez NaprawaOkien24.pl dnia: 21 września 2018, 19:00
Zgłoś | Cytuj | Link

7 października 2018, 12:27

Takie rolety to bardzo dobry pomysł. Jest to rozwiązanie bardzo wygodne i ergonomiczne, poza tym stanowi też część ozdoby i uchroni nas przed słońcem, zapewni prywatność.

Ten post był edytowany przez ProKit.pl dnia: 7 października 2018, 18:23
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 października 2018, 10:39

W 100% zgoda, rolety zewnętrzne mają zawsze szereg praktycznych zastosowań w tym wspomniana prywatność czy nawet funkcję antywłamaniową, podstawa jest tylko wybrać dobrą firmę która zajmie się ich montażem.

Hemos.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

29 listopada 2018, 13:43

Ja się raczej niestety słabo na tym znam. Dlatego też nie będę w stanie pomóc.

Zgłoś | Cytuj | Link

19 grudnia 2018, 07:37

Co do rolet zewnętrznych, to moim zdaniem bardzo dobry pomysł i znakomicie sprawdzą się niemal przez cały rok. Zimą zapewnią prywatność,z kolei latem ochronią nas przed słońcem i upałami.

Hemos.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

28 grudnia 2018, 14:40

Warto też pomyśleć o ramkach antysmogowych Fakro. Jeżeli już myślimy o tym, aby kompleksowo zająć się oknami to takie rozwiązanie sugeruję. Dzięki temu będziemy mogli w zimę spokojnie wietrzyć wnętrza

Zgłoś | Cytuj | Link

20 lutego 2019, 11:36

Ja od ponad roku posiadam rolety zewnętrzne od firmy www.rolety-doran.pl. Doskonale chronią przed hałasem, nadmiernym nasłonecznieniem i włamywaczami.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 5 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 433

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >