Składniki:
- 2 płaty dorsza lub innej białej ryby (600 g)
- 200 g jogurtu naturalnego
- 125 ml bulionu
- 50 g żółtego sera
- 1 marchew
- 1 mała cebula
- szpinak lub kilka liści świeżego
- sezam
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Rybę opłukać i pokroić na kawałki, lekko posolić i
obsmażyć na patelni (nie smażyć). Ułożyć w naczyniu
żaroodpornym. Marchew i cebulę oczyścić i pokroić w
drobną kostkę, posypać rybę i przyprawić solą i
pieprzem (marchew jest chrupiąca, jeżeli chcemy aby była
miękka przed pokrojeniem należy ją podgotować).
Na rybie ułożyć szpinak i pokrojony drobno ser (lub
starty na tarce), polać jogurtem wymieszanym z bulionem,
posypać sezamem.
Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 25 minut.
offline ![]() Saszka majster
![]() |
|
| |
Reklamy Google | |
![]() Konto usunięte praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() Stella majster
![]() |
|
| |
offline ![]() donpedro majster
![]() |
|
| |
offline ![]() ergolet praktykant
![]() |
|
| |
Reklamy Google | |
offline ![]() FreZun3 praktykant
![]() |
|
| |
offline ![]() Ingrid_019 majster
![]() |
|
| |
offline ![]() basiia majster
![]() |
|
| |
offline ![]() patiko fachowiec
![]() |
|
| |
![]() Gość: malloryvi16 praktykant |
My contemporary page |
|