Składniki
• 1 kg filetów
• 1,5 szklanki mąki
• 2 jajka
• 0,5 litra wody
• 2 szklanki wody
• 4 łyżki ketchupu
• 1/3 szklanki octu
• 1 puszeczka koncentratu pomidorowego
• 2 łyżki cukru
• sól, pieprz, Vegeta
• 4 duże cebule
• słoik papryki konserwowej
• słoik ogórków korniszonów
Etapy przygotowania
1. Rybę podzielić na kawałki, posypać Vegetą i
odstawić na kilkanście minut.
2. Z mąki, wody i jajek ubić ciasto naleśnikowe.
Kawałki ryby maczać w cieście i obsmażyć.
3. Z dwóch szklanek wody, ketchupu, koncentratu, octu,
cukru, soli i pieprzu przygotować zalewę- zagotować.
4. Cebule, papryke i ogórki pokroić w cienkie
paseczki.
5. Do naczynia kłaść warstwami ryba, warzywa, ryba,
warzywa... , całość zalać gorącą zalewą. Odstawić
żeby się "przegryzło"
offline Saszka majster
|
|
| |
Reklamy Google |