Składniki:
- 2 płaty dorsza lub innej białej ryby (600 g)
- 200 g jogurtu naturalnego
- 125 ml bulionu
- 50 g żółtego sera
- 1 marchew
- 1 mała cebula
- szpinak lub kilka liści świeżego
- sezam
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Rybę opłukać i pokroić na kawałki, lekko posolić i
obsmażyć na patelni (nie smażyć). Ułożyć w naczyniu
żaroodpornym. Marchew i cebulę oczyścić i pokroić w
drobną kostkę, posypać rybę i przyprawić solą i
pieprzem (marchew jest chrupiąca, jeżeli chcemy aby była
miękka przed pokrojeniem należy ją podgotować).
Na rybie ułożyć szpinak i pokrojony drobno ser (lub
starty na tarce), polać jogurtem wymieszanym z bulionem,
posypać sezamem.
Zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180°C przez 25 minut.
offline Saszka majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
Konto usunięte praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Stella majster
|
|
| |
offline donpedro majster
|
|
| |
offline ergolet praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline FreZun3 praktykant
|
|
| |
offline Ingrid_019 majster
|
|
| |
offline basiia majster
|
|
| |
offline patiko fachowiec
|
|
| |
Gość: malloryvi16 praktykant |
My contemporary page |
|