Składniki:
• 4 plastry boczku surowego
• 2 cebule
• 1 kg. papryki czerwonej
• 50 dag. pomidorów
• 25 dag. ryżu
• 250ml. soku pomidorowego
• 2 łyżeczki curry
• sól
• cukier
Przygotowanie:
Boczek podsmażyć i wyjąć z tłuszczu. Na tłuszcz
włożyć pokrojoną w grubą kostkę cebulę, a gdy się
podsmaży – dołożyć oczyszczoną z gniazd nasiennych i
pokrojoną w kostkę paprykę .Dusić do miękkości. Wlać
sok pomidorowy i pokrojone w ćwiartki pomidory oraz
przyprawy. Podgotować 2-3 minuty, wrzucić ugotowany ryż i
wymieszać.
offline Morlinek majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Rubiku majster
|
|
| |
Reklamy Google |