offline Co_ffee inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Herbert majster
|
Przyznam szczerze, że nie spotkałem się nigdy z czymś takim, ale pewnie masz rację. Jeżeli coś się da złamać to na pewno istnieją osoby, które to mogą wykorzystać. Pamiętajmy jednak, że o wiele prościej jest włamać się za pomocą łoma niż wykorzystując informatykę wyższą więc jednak o bezpieczeństwo aż tak bym się nie obawiał. |
| |
Reklamy Google | |
offline eveline praktykant
|
|
| |
offline thinksmart praktykant
|
nie musisz się tego obawiać, jeżeli system jest dobry i
ma hasło to haker go nie złamie, hasło powinno spełniać
wymagania odpowiednie 8 liter małe duże i znaki
specjalne. |
| |
offline Dopler doświadczony
|
Złodzieje najbardziej lubią okna. Z tego powodu prawie połowa wszystkich zanotowanych włamań odbywa się właśnie przez nie. Moim zdaniem dom wyposażony w inteligentny system zabezpieczenia będzie lepszym rozwiązaniem niż jego brak. Kto pozostawia swój dobytek bez odpowiedniego zabezpieczenia sam prowokuje włamywaczy. Zamontowanie sterowania roletami zewnętrznymi jest już dużym krokiem w stronę bezpieczeństwa. Już na samy początku warto uwzględnić tą funkcję. |
| |
Reklamy Google | |
offline farel33 praktykant
|
|
| |
Gość: RubenBrulp praktykant |
|
| |
Gość: szynill praktykant |
Mi się wydaje, że inteligentny dom jest w miarę dobrym sposobem zabezpieczenia przed złodziejami. Na pewno nie zaszkodzi.Do instalacji możesz podpiąc sobie monitoring, czujniki, alarmy, więc wydaje mi się, że poczucie bezpieczeństwa może tylko wzrosnąć.Pewnie też wszystko zależy od jakości systemów, wykonania instalacji. Polecam w tej kwestii Smart Home Ready - mają fajne opcje i mega solidnie szkolą i doradzają i wykonują projekty - http://www.smarthomeready.pl/ |
| |
offline MaryAnn84 doświadczony
|
Póki co jeszcze nie słyszałam o takich przypadkach hakerskich i w sumie nawet się nad tym nie zastanawiałam. Sama uważam, że dom inteligentny to świetna sprawa bo przede wszystkim zwiększa nasze bezpieczeństwo. Na przykład jednym z bardzo przydatnych rozwiązań jest kamerka IP (https://sklep.ferguson.pl/pl/p/SmartHome-Smar t-EYE-100-IP-Cam-bezprzewodowa-kamera-IP/173), którą można monitorować swoje dziecko w kołysce. Dzięki temu zawsze mamy podgląd co się dzieje z naszym dzieciaczkiem i mamy pewność, że nic mu nie jest. |
| |
offline Kapitan kierownik
|
|
|
Ryzyko przy inteligentnym domu
«
Powrót do grupy: Inteligentny dom
Ostatnio na forum
- Warto założyć klimatyzację? Liczba postów: 24 Grupa: Inteligentn... Zastanawiam się również nad odpowiednimi czujnikami. Stabilna temperatura wpływa również na wydajność maszyn. Urządzenia, które pracują w odpowiednich warunkach...
- koszt automatyki Liczba postów: 12 Grupa: Inteligentn... Automatyka budynku to temat bardzo na czasie. Coraz więcej firm oferuje tego typu rozwiązania. Ze względów bezpieczeństwa najlepiej jednak stosować przebadane s...
- Co sądzicie o automatyce w domu? Liczba postów: 167 Grupa: Inteligentn... Wszystkim tym, którzy poszukują eleganckiego designu i innowacyjnej technologii w jednym, polecam rozwiązania kontroli dostępu Schuco DCS. Zapewnia ono pełny og...
- moskitiery drzwiowe warszawa Liczba postów: 15 Grupa: Inteligentn... Warto zastanowić się nad zamontowaniem moskitier, szczególnie jeśli mieszkanie lub dom znajduje się w pobliżu terenów zielonych. Moskitiery dostępne w sklepie h...
- Projekt domu Liczba postów: 72 Grupa: Inteligentn... Myślę, że jednym z fajniejszych elementów inteligentnego domu jest oświetlenie.