Schemat przełącznika podwójnego schodowego

« Powrót do grupy: Robimy instalację elektryczną

13 lutego 2009, 07:38

Zgadzam sie: good 0 bad

Chcę podłączyć podwójny przełącznik schodowy przy drzwiach i żeby zapalać i gasić oddzielnie dwa kinkiety przy łóżku. Czy można coś takiego zrobić?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

14 lipca 2010, 21:08

oczywiscie, ze mozna cos takiego zrobic, tylko musi to zrobic osoba majaca pojecie o elektryce ... prad, to nie zabawa i naprawde zabija !

trzeba miec wiedze, jak polozyc przewody, jak je polaczyc i jak nie narazic innych na porazenie pradem

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 sierpnia 2010, 11:17

Pewnie że tam. Możesz to zrobić za pomocą odpowiednich sterowników albo rozdzielaczy. Oczywiście najlepiej będzie jeżeli zajmie się tym elektryk.

Zgłoś | Cytuj | Link

4 lutego 2011, 14:14

Jest to na tyle skomplikowane, że bez elektryka się nie obejdzie, faktycznie zabawa z prądem osób nie mającej odpowiedniej wiedzy mogą się skończyć tragicznie. No to taka życiowa myśl, a co do odpowiedzi na pytanie to , jasne że można, wszystko można jeśli ma się kasiorke ;)ewentualnie może ktoś ma schemat takiego podłączenia?

Zgłoś | Cytuj | Link

21 lutego 2011, 22:49

KOCHAM TEN KRAJ GDZIE ELEKTRYCY NA KAMIENIU ROSNĄ!!!
Sam jestem elektrykiem i "cieszą mnie" tacy zaradni ludzie dzięki którym mam pracę tzn. naprawiam babole!!!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 marca 2011, 19:54

Jak wiesz jak to podłączyć na pojedynczych wyłącznikach,to na podwójnym podłącza się tak samo,tylko podwójnie:)
Pozdrawiam
Viplight

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19398 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 328

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >