Ściany - czy uni grunt najlepszy do gruntowania?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

10 marca 2009, 11:56

Zgadzam sie: good 0 bad

Czy uni grunt rzeczywiście jest najlepszy do gruntowania pod malowanie? Jest może coś lepszego?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 marca 2009, 03:44

Rodzaj środka gruntującego zależny jest od chłonności podłoża. Unigrunt nie jest lekarstwem na wszystko.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 marca 2009, 17:45

Niemniej jest jednym z najlepszych tego typu środków na rynku. Stosowałem go odkąd pamiętam i nie miałem żadnych problemów z malowaniem ani późniejszym odłażeniem farby od ściany. Każda fachowaekipa.pl
malarska go stosuje i to tez jest jakimś sprawdzianem niezawodności tego środka.
Pozdrawiam,
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link

2 września 2010, 10:31

Unigrunt jest chyba najbardziej słynnym środkiem do gruntowani. Szczerze to nie wiem czy zaufał bym teraz jakiemuś wynalazkowi bądź po prostu innemu materiałowi. Sprawdzona niezawodność a więc po ryzykować z czymś innym

Zgłoś | Cytuj | Link

20 września 2010, 17:18

Uni- Grunt nie bardzo nadaje się pod większość farb: dulux, bondex, beckers. Wyżej wymienione firmy przestrzegają że uni grunt jest za mocny pod malowanie i nie uwzględnią wam gwarancji w razie jakichkolwiek problemów.
Owszem to jeden z najlepszych gruntów, ale pod tynki, płytki itp. Jeżeli musisz już gruntować nim pod farby to koniecznie go dobrze rozcieńcz.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

22 września 2010, 11:10

Ja bym tego nie polecał. Mimo wszystko. Klienci też nie wypowiadali się optymistycznie o produkcie. Problem stanowi uwydatnianie się uni gruntu nawet po wielokrotnym malowaniu

Zgłoś | Cytuj | Link

15 listopada 2010, 20:55

Użytkownik specjal napisał: Problem stanowi uwydatnianie się uni gruntu nawet po wielokrotnym malowaniu
Możesz powiedzieć c o miałeś na myśli?
Zgadzam się, że jest wiele dobrych gruntów. Największą zaletą unigruntu jest szybko wpadająca do ucha nazwa gruntu. Nic więcej. Poza tym przepłacony środek za markę.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 grudnia 2010, 16:25

Zagruntowałem ściany unigruntem, widzę, że trochę bez sensu, teraz chyba zaszpachluje cekolem i dopiero pomaluję na właściwy kolor. Mogę na unigrunt dać cekol gładź C-45? czy może gotową A-45 finisz będzie lepiej? Przejdzie cekol na unigruncie?

Zgłoś | Cytuj | Link

23 grudnia 2010, 13:02

Zgadzam sie: good 2 bad

Tak, jak napisał widar- UNIGRUNT nie jest dobrym gruntem pod farby. Pod gładź jest naprawdę fajny. Na C-45 jest zdecydowanie bardziej uniwersalny od finiszowej A-45 i jest łatwy w obróbce.

Zgłoś | Cytuj | Link

27 grudnia 2010, 13:08

Dzięki serdeczne za radę, wydawało mi się, ze gotowa gładź będzie łatwiejsza w pracy, niż taka z worka, ale posłucham się Ciebie i kupię C-45. Pozdrawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 429 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 341 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 524 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19417 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 170

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >