Ściany - jak usunąć grzyb ze ścian?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

24 lutego 2009, 13:56

Zgadzam sie: good 0 bad

Znacie może jakiś dobry sposób i srodek na pozbycie sie grzyba że ściany, wyłazi po każdym malowaniu i wietrzeniu. Możecie coś doradzić?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 lutego 2009, 20:31

Użytkownik Anonymous napisał: Znacie może jakiś dobry sposób i srodek na pozbycie sie grzyba że ściany, wyłazi po każdym malowaniu i wietrzeniu. Możecie coś doradzić?

Skuć tynk i odnowić.
Zamiennie po usunięciu farby odkazić preparatem p. grzybowym. Są dwie klasy - chlorowy (śmierdzi , ale skuteczny), lub organiczny - łagodniejszy, nie śmierdzi.

Obydwa do kupienia w firmach z chemia budowlaną.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 lutego 2009, 17:57

Witam,
Najpierw należy upewnić się czy to na pewno jest grzyb. To może być przemarzanie na skutek mostka cieplnego i wtedy nie usuniesz tego środkiem przeciwgrzybicznym.
A jak to grzyb to rzeczywiście skuwamy tynk, zalewamy świństwem przeciwgrzybicznym raz, drugi i trzeci. Czekamy jak wyschnie, nowy tynk, czekamy aż wyschne, pryskamy, malujemy i skończone! Najlepsze są chlorowe, bardzo toksyczne środki w sprayu, albo Domestos i ACE.
A jak nie chcesz robić to samemu to wynajmij fachowców do walki z grzybem. Dobrych znajdziesz na: fachowaekipa.pl
Pozdrawiam,
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link

28 lutego 2009, 18:52

JAk powstał na skutek wilgoci to napewno grzyb.

Zgłoś | Cytuj | Link

23 maja 2009, 17:37

wietrzyć trzeba cały czas a nie raz na jkis czas jesli to grzyb to wietrzenie zapobiegnie pojawianiu się kolejny raz tego gada. A jeśli chodzi o środki to ja używałem Pumas jest mniej chlorowy niż inne środki za to wnika głebiej i zabija zarodniki. oczywiście bez osuszenia ścian i wietrzenia grzyb wróci.

pzdr.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 lutego 2013, 20:04

Grzyb w domu? Pleśń na ścianach? Zastanawiasz się jak usunąć pleśń? Rozwiązaniem jest ozonowanie.
Ozonowanie pomieszczeń pozwala na skuteczne usuwanie zagrzybienia, usuwanie pleśni w pomieszczeniach i rzeczy, które uległy zagrzybieniu. W większości przypadków ludzie decydują się na całkowity remont obejmujący skuwanie tynków i wykorzystanie preparatów grzybobójczych. Pleśń w domu można usunąć poprzez ozonowanie. Pozwala to oszczędzić na kosztach kompletnej renowacji, a w szczególności czasu spędzonego na przeprowadzeniu prac porządkowych po remoncie. Ozon jest gazem głęboko wnikającym w struktury materiału budowlanego niszcząc grzybnie rozwijające się w głębi ścian.
Grzyb na ścianie stanowi problem - duża część z nich to patogenne i toksynotwórcze gatunków pleśni, które w sprzyjających warunkach rozwoju tworzą na przegrodach budowlanych liczne kolonie tworząc jedno z największych źródeł skażenia powietrza.
Ozon wykazuje silne działanie grzybobójcze. Zaletą odgrzybiania poprzez ozonowanie pomieszczenia jest to, że zniszczeniu ulegają zarodniki i przetrwalniki grzybów, które zawsze znajdują się w powietrzu.
Dezynfekcja ozonem to niezawodna metoda na odgrzybienie pomieszczeń, odgrzybianie klimatyzacji, w której grzyby znajdują idealne warunki do swojego rozwoju, usunięcie nieprzyjemnych zapachów.
Szczególnie należy zwrócić uwagę na odgrzybianie klimatyzacji samochodowej. Często lekceważymy tę konieczność zapominając jak wiele czasu spędzamy w samochodzie. Wykorzystując ozonator zyskujesz całkowitą dezynfekcję ozonem, usunięcie zapachu z wnętrza auta i kompletne odgrzybienie klimatyzacji.
Ozonator Korona - 4-letnia gwarancja, własny serwis, wydajność potwierdzona przez placówki naukowe i zakłady przemysłowe.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 czerwca 2013, 21:42

przez kilka lat miałem problem z grzybami i pleśniami ale po skorzystaniu z usługi firmy http://www.nawiew.eu/nawiewniki/montaz-nawiew nikow-okiennych.html nie mam problemu z czarnymi nalotami na ścianach i tego Wam życzę !

Zgłoś | Cytuj | Link

4 lipca 2013, 14:37

Przede wszystkim trzeba znaleźć przyczynę powstawania pleśni i grzyba. Najczęściej jest to słaby przepływ powietrza, wiec radzę sprawdzić wentylację. Jeśli faktycznie jest za słaba, można zastosować mechaniczny wspomagacz.

http://www.centrumklima.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

7 listopada 2013, 12:45

Tak, zgadzam się z powyższym. Aby w przyszłości nie dochodziło do zawilgocenia ścian, należy pozbyć się przyczyny powstawania grzyba. Może przyczyną jest złe wykonanie ocieplenia elewacji. Dodatkowo sprawdź koniecznie drożność wentylacji. Jeśli ściany są zawilgocone i zagrzybione na dole - przyczyną może być uszkodzenie hydroizolacji fundamentów (jeśli mieszkasz na parterze).
---
Służę pomocą,
e-Rzecznik Knauf Insulation

Zgłoś | Cytuj | Link

19 stycznia 2014, 14:29

Użytkownik Gość: danii napisał: przez kilka lat miałem problem z grzybami i pleśniami ale
po skorzystaniu z usługi firmy http://www.nawiew.eu/nawiewniki/montaz-nawiew
nikow-okiennych.html
nie mam problemu z czarnymi
nalotami na ścianach i tego Wam życzę !

również polecam ponieważ jestem zadowolona w fachowego doradztwa oraz profesjonalnego wykonania usługi przez w/w firmę. Mam zamontowane 5 sztuk i czyste świeże powietrze w mieszkaniu.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 529 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Jakie okna dachowe? Liczba postów: 344 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 429 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...
  • Sypialnia Liczba postów: 51 Grupa: Technologie... Widziałam ostatnio świetną opcję na https://kefmeble.pl/ na wygodne i stylowe łóżka kontynentalne, które super sprawdzą się w sypialni – idealnie łączą elegancj...
  • jakie pustaki do budowy domu Liczba postów: 293 Grupa: Technologie... Bloczki betonowe cieszą się bardzo dużą popularnością wśród materiałów budowlanych wykorzystywanych do budowy domków jednorodzinnych. Moim zdaniem bardzo fajny....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19418 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 190

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >