Ściany - jak usunąć grzyb ze ścian?

« Powrót do grupy: Technologie i materiały

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

8 lipca 2016, 11:49

Zgadzam sie: good 0 bad

Można próbować usunąć grzyb i wilgoć ze ścian za pomocą specjalnych preparatów chemicznych,ale pytanie czy ten problem nie leży głębiej,mianowicie w niesprawnej wentylacji lub niedostatecznej izolacji budynku.

www.Zbydrew.pl

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 lipca 2016, 12:02

Faktycznie jeżeli chodzi o pojawienie się grzyba w domy, można wykorzystać środki chemiczne. Nie mniej jednak, na pewno dobrze byłoby zadbać o to, aby w przyszłości znów się nie pojawiły. Na pewno świetnie sprawdzą się tutaj tego rodzaju osuszacze powietrza http://www.airnaturel.pl/produkty/osuszacze-p owietrza/ . W ofercie Airnaturel można znaleźć spory ich wybór i co najważniejsze dzięki nim, skutecznie pozbędziemy się wilgoci z mieszkania.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 sierpnia 2016, 16:18

Środki chemiczne swoją drogą, ale wg mnie kluczową sprawą jest odpowiednio zaizolowane pomieszczenie http://blokthermpolska.pl/produkty/

Zgłoś | Cytuj | Link

18 sierpnia 2016, 20:48

Ja pozbyłem się wilgoci i grzyba ze ścian kiedy zamontowałem wentylacje. Niezbędne urzadzenia znalazłem na www.spirowent.com.pl, w bardzo dobrej cenie.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 sierpnia 2016, 15:46

Podczas eksploatacji budynku powstaje w nim wilgoć, która powinna być usunięta za pomocą układu (systemu) wentylacji. Najczęściej wilgoć powstaje podczas gotowania, mycia, kąpieli itp., ale także sami użytkownicy domu są jej źródłem. Dlatego ważne jest, aby system wentylacji budynku był sprawny i skuteczny. Niestety nie jest to wystarczające rozwiązanie dla budynków, w których zawilgocenie ścian powstaje z powodu ich niewłaściwej konstrukcji.
Ocieplenie budynku wiąże się prawie zawsze z poprawą jego izolacyjności oraz szczelności. Przez przegrody budowlane, w wyniku procesu przenikania ciepła, następuje również proces przenikania wilgoci.
Ten proces jest związany z różnicą ciśnienia pary wodnej wewnątrz budynku i na zewnątrz, ponieważ jest ono różne dla różnych temperatur.
Podczas przepływu przez ścianę para wodna napotyka na warstwy, z których część jest dobrymi przewodnikami, a część nie. Dodatkowo temperatura przegrody zmienia się wraz z jej grubością tzn. w zimie na zewnątrz jest ujemna, a wewnątrz dodatnia. Takiemu układowi temperatur w przegrodzie, odpowiadają również różne ciśnienia nasycenia pary wodnej, które określają ilość wilgoci w postaci pary jaka może być przyjęta przez powietrze w danej temperaturze . Jeżeli w przegrodzie następuje dalszy wzrost ciśnienia (powyżej nasycenia), to wilgoć z powietrza jest wykraplana jako woda i może to powodować degradację przegrody budowlanej. Do takich zjawisk dochodzi w przegrodach budowlanych, które zostały nieprawidłowo zaprojektowane. Dlatego ważne jest, aby projektując ocieplenie budynku, dokonać obliczenia parametrów cieplno-wilgotnościowych przegrody i zbadać projektowe wartości wskaźników określających możliwości zawilgocenia przegrody. Zwykle skutecznym rozwiązaniem tego problemu jest stosowanie większych grubości izolacji, co powoduje, że temperatura przegrody jest dodatnia i rzadko zachodzi w niej proces wydzielania wilgoci.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 sierpnia 2016, 14:32

Najskuteczniejszym rozwiązaniem jest zmiana systemu grzewczego na ogrzewanie podczerwienią. System grzewczy ogrzewa ściany, a nie powietrze jak przy tradycyjnych ogrzewaniach konwekcyjnych, a na ciepłych ścianach nie osadza się wilgoć. Wentylacja też musi być, szczególnie przy szczelnych budynkach.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 października 2016, 08:22

polecam fachowe usługi specjalisty od dezynfekcji i odgrzybiania we Wrocławiu:
odgrzybianie Wrocław

Zgłoś | Cytuj | Link

28 października 2016, 15:31

Przy usuwaniu tego typu problemów najbardziej skuteczne będzie połączenie dwóch rozwiązań. Pozbycie się zagrzybienia poprzez zastosowanie odpowiednich środków do dezynfekcji a następnie zastosowanie prawidłowej wentylacji aby problem nie powrócił.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 listopada 2016, 11:06

Własnie wentylacja to podstawa... my jak likwidowaliśmy grzyb u tesciowej to najpierw spryskaliśmy to takim płynem który trzeba było zostawić na 20 minut a potem zmyć. Zeszło wszytko łądnie. Następnym ruchem było zainstalowanie wentylacji. Wybralismy firmę www.jlm.fr.pl. udało nam sie trafić na super promocję .

Zgłoś | Cytuj | Link

29 listopada 2016, 22:47

myślę, że na grzyb na ścianie najlepsze będzie ozonowanie :) Zajrzyjcie sobie na http://ozongenerator.pl/content/22-uslugi-ozo nowania , moja ciocia stosowała taki zabieg i przynioslo to dobry efekt.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 6 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4 5  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jakie okna dachowe? Liczba postów: 335 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
  • jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 518 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
  • Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...
  • Jakie kupić narzędzia? Liczba postów: 636 Grupa: Technologie... Co do wyboru dobrej jakości narzędzi ręcznych i elektronarzędzi to na pewno warto również zapoznać się z ofertą hurtowni Chle-Mar gdzie będziecie mogli wszystko...
  • Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 428 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 503

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >