offline Zbydrew.pl inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: Lilka39 praktykant |
Faktycznie jeżeli chodzi o pojawienie się grzyba w domy, można wykorzystać środki chemiczne. Nie mniej jednak, na pewno dobrze byłoby zadbać o to, aby w przyszłości znów się nie pojawiły. Na pewno świetnie sprawdzą się tutaj tego rodzaju osuszacze powietrza http://www.airnaturel.pl/produkty/osuszacze-p owietrza/ . W ofercie Airnaturel można znaleźć spory ich wybór i co najważniejsze dzięki nim, skutecznie pozbędziemy się wilgoci z mieszkania. |
| |
Reklamy Google | |
offline kaven doświadczony
|
Środki chemiczne swoją drogą, ale wg mnie kluczową sprawą jest odpowiednio zaizolowane pomieszczenie http://blokthermpolska.pl/produkty/ |
| |
Gość: jacekmichnik111 praktykant |
Ja pozbyłem się wilgoci i grzyba ze ścian kiedy zamontowałem wentylacje. Niezbędne urzadzenia znalazłem na www.spirowent.com.pl, w bardzo dobrej cenie. |
| |
offline e-rzecznik Knauf Therm fachowiec
|
Podczas eksploatacji budynku powstaje w nim wilgoć, która
powinna być usunięta za pomocą układu (systemu)
wentylacji. Najczęściej wilgoć powstaje podczas
gotowania, mycia, kąpieli itp., ale także sami
użytkownicy domu są jej źródłem. Dlatego ważne jest,
aby system wentylacji budynku był sprawny i skuteczny.
Niestety nie jest to wystarczające rozwiązanie dla
budynków, w których zawilgocenie ścian powstaje z powodu
ich niewłaściwej konstrukcji. |
| |
Reklamy Google | |
offline enerbau.pl fachowiec
|
Najskuteczniejszym rozwiązaniem jest zmiana systemu grzewczego na ogrzewanie podczerwienią. System grzewczy ogrzewa ściany, a nie powietrze jak przy tradycyjnych ogrzewaniach konwekcyjnych, a na ciepłych ścianach nie osadza się wilgoć. Wentylacja też musi być, szczególnie przy szczelnych budynkach. |
| |
offline dddserwis praktykant
|
polecam fachowe usługi specjalisty od dezynfekcji i
odgrzybiania we Wrocławiu: |
| |
offline ZAWEX_wentylatory praktykant
|
|
| |
offline pawlowskip inżynier
|
Własnie wentylacja to podstawa... my jak likwidowaliśmy grzyb u tesciowej to najpierw spryskaliśmy to takim płynem który trzeba było zostawić na 20 minut a potem zmyć. Zeszło wszytko łądnie. Następnym ruchem było zainstalowanie wentylacji. Wybralismy firmę www.jlm.fr.pl. udało nam sie trafić na super promocję . |
| |
Gość: rummi93 praktykant |
myślę, że na grzyb na ścianie najlepsze będzie ozonowanie :) Zajrzyjcie sobie na http://ozongenerator.pl/content/22-uslugi-ozo nowania , moja ciocia stosowała taki zabieg i przynioslo to dobry efekt. |
|
Ściany - jak usunąć grzyb ze ścian?
«
Powrót do grupy: Technologie i materiały
Ostatnio na forum
- Jakie okna dachowe? Liczba postów: 335 Grupa: Technologie... Czy do takich okien łatwo jest dopasować rolety?
- jak długo trwa budowa domu?... Liczba postów: 518 Grupa: Technologie... Jeśli szukacie firmy która zajmuje się profesjonalnie pracami ziemnymi, wynajmowaniem maszyn budowlanych a nawet transportem ponadgabarytowym i niskopodwoziowym...
- Fotowoltaika Liczba postów: 161 Grupa: Technologie... Zdecydowałam się na montaż fotowoltaiki w domu i to była świetna decyzja. Wybrałam firmę SIB (fotowoltaika w bielsku białej) z Bielska-Białej i mogę ich szczerz...
- Jakie kupić narzędzia? Liczba postów: 636 Grupa: Technologie... Co do wyboru dobrej jakości narzędzi ręcznych i elektronarzędzi to na pewno warto również zapoznać się z ofertą hurtowni Chle-Mar gdzie będziecie mogli wszystko...
- Ogrodzenia PCV :] Liczba postów: 428 Grupa: Technologie... Pytanie czy ogrodzenie pcv to faktycznie najlepsza i zarazem jedna z tańszych opcji, bo moim zdaniem nie do końca. Może poniekąd jeżeli chodzi o cenę to można s...