Ściany jednowarstwowe czy nie?

« Powrót do grupy: Stawiamy ściany

22 marca 2010, 20:44

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam,

Mam pytanie odnośnie budowy ścian, a właściwie to bloczków. Czy to jest jedyne rozwiązanie na ściany jednowarstwowe i czy jest to dobre, w porównaniu do innych, rozwiązanie? Zamyśliłem sobie lekką dobudowę, a słyszałem, że przy kilku warstwach łatwo coś zpaprać, więc teraz próbuję dowiedzieć się czegoś o ścianach jednowarstwowych.

Pozdrawiam i z góry dziekuję.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

28 marca 2010, 22:52

Wątpliwości mogłaby rozwiać wizyta w fabryce Ytonga, producenta bloczków na ściany jednowarstwowe. 10 kwietnia organizują tam dni otwarte,wystarczy się zarejestrować
http://www.15latytong.pl/dniotwarte

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 marca 2010, 20:08

To faktycznie może być jakieś wyjście, ale tak czy siak, byłaby to reklama bloczków z betonu komórkowego, a nie ukrywam, że chętnie usłyszę jakieś opinie na ten temat jak i na temat innych materiałów.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 kwietnia 2010, 01:46

Ja mogę mówic wyłącznie za siebie jako mieszkańca domu z Ytonga. Zima troche w tym roku dala się we znaki, a w domu mieliśmy ciepło i wcale nie za cenę wysokich rachunków za ogrzewanie. Nie jestem fachowcem, ale tyle moge stwierdzić. Przy wyborze kierowałem się jednak nie ceną, a wartością współczynników, bo dom z założenia miał byc energooszczędny. Do budowy wykorzystaliśmy bloczki ENERGO 36,5cm http://www.media.xella.pl/pr/119931/ytong-energo-material-bu dowlany-nowej-generacji
bo te miały zapewniać lepsze parametry cieplne niż grubsze od nich pustaki Porothermu(44cm). A ściana póki co pozostaje jednowarstwowa.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 kwietnia 2010, 17:08

Czyli póki co jedna warstwa = beton komórkowy. Więc pójdźmy w ten temat.
Czy jest jakaś znacząca różnica miedzy poszczególnymi producentami? I oczywiście jaka? Domyślam się, że wszystko ma swoje minusy i plusy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

8 kwietnia 2010, 19:24

Widzę, że nie zalogowało mnie do ostatniego posta.

Co do tematu, nikt nie jest chętny do odpowiedzi?
Naprawdę chętnie posłucham różnych argumentów :)

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 312

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >