offline goniaq majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline dolczewita kierownik
|
Ja sie staram, tym bardziej teraz jak segregacja śmieci jest już obowiązkowa i za nie przestrzeganie tego czekają nas kary. Zastanawiam sie czy nie ułatwić sobie życia i nie kupić sobie takich pojemników do segregacji http://www.eco-market.pl/pojemniki-do-segrega cji ,wtedy taka segregacja bedzie dużo łatwiejsza. |
| |
Reklamy Google | |
offline Leon Ardo praktykant
|
Segregacja odpadów organicznych, papieru, szkła i
plastiku, to prawny obowiązek każdego gospodarstwa
domowego. Prezentowany nowoczesny kosz na śmieci w postaci
zestawu, to nowoczesny niezbędnik w każdej kuchni. Kosz
przeznaczony do tradycyjnej szafki z drzwiami lub frontem
meblowym. Prosty montaż powoduje, że całość stanowi
atrakcyjną ofertę dla każdego użytkownika. |
| |
offline krzysiekw doświadczony
|
|
| |
Gość: herakliusz praktykant |
Oczywiście, ze segreguje. U mnie odbiorem odpadów zajmuje sie firma PGR PROEKO (http://www.pgrproeko.pl/). Bardzo jestem zadowolony z ich usług, powiem szczerze, że nawet się nie spodziewałem, ze tak dobrze moze układac się współpraca. Nigdy nie ma problemu z terminami, godzinami itd. |
| |
Reklamy Google | |
offline freeg66 praktykant
|
|
| |
Gość: aga000 praktykant |
Segreguję. Wyszłam z założenia, że kupię używane pojemniki na odpady w Phu Impex i tak zaoszczędzę, a przy okazji przyczynię się do dbania o środowisko. Mam nadzieję, że za kilka lat Polacy potraktują segregację jako standard i zadawanie tego typu pytań będzie bezzasadne. Cywilizacja stoi obecnie na takim poziomie, że powinniśmy w końcu wziąć odpowiedzialność za planetę, dojrzeć do tego, żeby traktować ją jak swój dom. tego wszystkim nam życzę |
| |
offline nika doświadczony
|
Ja mam w domu kartony opisane np. papier, plastik, a organiczne trafiają do wora i potem na kompost. Oczywiście mamy też standardowy śmietnik przed domem wystawiony, ale tam to już mało co trafia po takiej segregacji. A z kartonów wyrzucam do stojących na osiedlu dużych pojemników, więc nikt tego nie wywozi bezpośrednio ode mnie tylko z całego osiedla. |
| |
Gość: ellabella praktykant |
Pomysł na używane pojemniki na odpady podoba mi się. Tylko teraz pytanie, czy taki wystarczy dla 4 osobowej rodziny? http://www.phu-impex.pl/oferta/pojemniki/pe-hd-660-l/13 mieszkaliśmy dotąd w bloku, przeprowadzamy się do domku i nie mam pojęcia jak przeliczyć ilość smieci na osobę. jakie duże u siebie macie? |
| |
offline marcin89 praktykant
|
|
|
Segregacja śmieci
«
Powrót do grupy: Ekologiczny i energooszczędny dom
Ostatnio na forum
- dom energooszczedny Liczba postów: 323 Grupa: Ekologiczny... Zgadza się, najpierw należy ocieplić ściany, dach i podłogi oraz co ważne – wymienić okna na nowe, energooszczędne, co pozwoli na zmniejszenie ubytku energii na...
- Rekuperacja - jaką wybrać? Liczba postów: 30 Grupa: Ekologiczny... eśli ktoś zastanawia się nad montażem rekuperacji, zdecydowanie polecam firmę SIB. Zainstalowali u nas system kilka miesięcy temu i efekty są super – mamy w dom...
- pompa ciepła Liczba postów: 199 Grupa: Ekologiczny... Jeśli zastanawiacie się nad montażem pompy ciepła, mogę z całego serca polecić firmę SIB. U nas sprawdza się rewelacyjnie – w domu jest przyjemnie ciepło zimą i...
- Jaki kominek? Liczba postów: 9 Grupa: Ekologiczny... W dobie rosnącej świadomości ekologicznej i potrzeby oszczędzania energii, coraz więcej osób poszukuje sposobów na Mapquest Directions stworzenie domu przyjazne...
- Energooszczędny dom jednorodzinny plus inteligencj... Liczba postów: 40 Grupa: Ekologiczny... Zdecydowanie warto rozważyć budowę domu energooszczędnego! Sam zastanawiałem się nad tym i doszedłem do wniosku, że chociaż początkowy koszt budowy może być nie...