Sprzęt AGD - czy warto kupować ze sklepów internetowych?

« Powrót do grupy: Sprzęt AGD i RTV

Stron: 7 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

1 lutego 2012, 11:23

Zgadzam sie: good 0 bad

może i coś w tym jest, że lepiej jest dotknąć, zobaczyć sprzęt na własne oczy, ale zawsze można iść do sklepu, zobaczyć jak co wygląda, a potem poszukać, w sklepach internatowych, jak na przykład magiczna planeta, gdzie jest naprawdę tanio.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 lutego 2012, 20:30

Szczerze mówiąc spodziewałem się większego entuzjazmu, jeżeli chodzi o popularność sklepów internetowych. Ja akurat wolę sprzęt RTV/AGD kupować właśnie w necie. Dotykać go nie muszę, parametry znam albo zawsze mogę zapytać obsługi, wygląd mam na zdjęciach- a ile czasu oszczędzam na jeżdżenie po sklepach stacjonarnych. A poza tym jest jeszcze jedna zaleta- mogę do woli oglądać asortyment o każdej porze. Ostatnio robiłem w domu kuchnię, kupowałem netowo na 17dni.pl i powiem Wam, że jakbym miał wszystko oglądać z żoną, to chyba do tej pory kuchnia nie byłaby zrobiona a mnie trafiłby szlag. Ja chyba po prostu nie mam cierpliwości do tłumów w sklepie, trudności z zaparkowaniem. Wolę usiąść w domu, przed komputerem, na spokojnie. W razie czego zadzwonić do takiego sklepu, o wszystko wypytać obsługę a później czekać na realizację zamówienia.

Ale jak już ktoś napisał- ile osób, tyle opinii.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

16 lutego 2012, 14:42

No tutaj muszę Ci przyznać rację, że to jest wielki plus. Nie trzeba biegać od sklepu do sklepu, wysłuchiwać jak sprzedawcy wciskając kit tym którzy nie maja pojęcia o sprzętach agd rtv, a w domu można oprzeć się o fora, spokojnie pooglądać itd itp

Zgłoś | Cytuj | Link

24 lutego 2012, 11:38

dzisiaj kupowanie przez internet, to już niemal chleb powszedni. moim zdaniem warto kupować przez internet. wychodzi na pewno taniej, a koszty przesyłki naprawdę nie są wygórowane ;)

Zgłoś | Cytuj | Link

16 kwietnia 2012, 11:05

moim zdaniem kupowanie przez internet to oszczędność czasu i wygoda, bo jak coś chcę kupić nie muszę łazić od sklepu do sklepu i porównywać, co ma a czego nie ma dany sprzęt, tak to sobie wchodzę na stronę magicznej planety i patrzę, co mnie interesuje, no i ten sklep ma często promocje, więc jest duża szansa na to, że trafi się dobry sprzęt w niskiej cenie.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 kwietnia 2012, 13:37

na gwarancji to nawet z pewexu moge kupowac:)

Zgłoś | Cytuj | Link

19 kwietnia 2012, 14:56

Zależy co się kupuje, jeżeli przykładowo mam zaoszczędzić 50zł na zakupie powiedzmy lodówki przez internet to może powiem herezje, ale nie chce mi się w to bawić, przy większych różnicach cenowych nie mam już takich oporów :)

Zgłoś | Cytuj | Link

14 maja 2012, 14:15

Ja w sklepach stacjonarnych spotkałem się z niekompetencja pracowników, często jest tak, że dostają prowizję od sprzedaży i wciskają co popadnie. Wolę poczytać opinie w internecie i kupować w sklepach online. Drobnicę biorę do domu a grubsze rzeczy odbieram w punkcie. Jak narazie nie nadziałem się na lipę.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 czerwca 2012, 11:53

moim zdaniem warto. Szczególnie w takich sklepach jak avans.pl gdzie jest dosłownie wszystko, czego tam nam potrzeba, ale też jest taka opcja, że można zakupiony sprzęt odebrać osobiście z jednego z wielu punktów.

Zgłoś | Cytuj | Link

15 czerwca 2012, 17:06

Też uważam, że warto. W ten sposób kupiliśmy pralkę (euro.com.pl) prawie o 500 zł tańszą niż u nich na miejscu. Teraz przymierzam się do ekspresu i widzę, że ekspresy ciśnieniowe w Internecie również są znacznie tańsze niż w sklepach stacjonarnych.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 7 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  2 3 4 5 6  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Najważniejsze o pralkach Liczba postów: 72 Grupa: Sprzęt AGD... Wilgoć, resztki detergentów i osady z wody potrafią skutecznie obniżyć efektywność prania. Ja się niedawno dowiedziałam, ze czyszczenie bebna pralka pozwala po...
  • jaka wiertarka? Liczba postów: 11 Grupa: Sprzęt AGD... Szukasz solidnej wiertarko-wkrętarki na akumulator? Model Makita 18V 40Nm DDF487Z to świetny wybór dla majsterkowiczów i profesjonalistów. Dzięki dwubiegowej pr...
  • Taboret gazowy do lokalu gastronomicznego Liczba postów: 11 Grupa: Sprzęt AGD... Dobra organizacja magazynowania żywności zaczyna się od sprzętu, jakim są szafy chłodnicze Przechowywanie w odpowiednich warunkach to klucz do zachowania jakośc...
  • Jak odpowiednio przechowywać wino? Liczba postów: 48 Grupa: Sprzęt AGD... Przede wszystkim należy kupować wina dobrej jakości. I BottleBox oferuje takie wina. Tutaj znajdziesz wspaniałe wino różowe. Kupując wino w BottleBox, napełnimy...
  • Co sądzicie o sprzęcie AGD firmy Candy? Liczba postów: 157 Grupa: Sprzęt AGD... Dokładnie, jednak do pewnych firm można mieć większe zaufanie do innych mniejsze. Candy ma świetne ceny, jednak niestety należy do firm do których trzeba podcho...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19559 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 282

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >