Stalowe hale

« Powrót do grupy: Innowacje w budownictwie

Stron: 30 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

25 marca 2015, 07:33

Zgadzam sie: good 0 bad

Rzeczywiście przydatne rzeczy – można je z powodzeniem wykorzystać. Ja myślę, że podstawą przy robieniu takiej hali jest projekt. Wtedy architekt może dokładnie zaplanować każdy element: od instalacji, poprzez oświetlenie, a na elewacji kończąc. Widziałam takie projekty fajne w swoim mieście – robił je architekton z piły.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

29 marca 2015, 14:36

A co stosujecie w obszarze zabezpieczeń ogniochronnych? To też ważna sprawa jest, zwłaszcza, jak w hali jest towar za kilka milionów złotych.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 marca 2015, 21:27

Użytkownik morales napisał: A co stosujecie w obszarze zabezpieczeń ogniochronnych? To
też ważna sprawa jest, zwłaszcza, jak w hali jest towar
za kilka milionów złotych.

Przeważnie inwestorzy nic nie inwestują, tylko montują systemy alarmowe, które mają spełnić podstawowe wymagania, aby straż pożarna odebrała taki magazyn czy halę.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 marca 2015, 15:47

Nie no, myślę, że nie jest jednak tak najgorzej. Jak ktoś ma przecież magazyn na przykład z elektroniką to w jego interesie jest, aby mieć dobre zabezpieczenie.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 marca 2015, 20:12

Z mojego doświadczenia wiem, że można zamontować rzeczywiście dobry system przeciwpożarowy, ale to nie jest tylko jedno rozwiązanie. Tak naprawdę w przypadku pożaru tak czy inaczej sprzęt ulegnie pewnie uszkodzeniu.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

31 marca 2015, 21:59

Podstawą jest dobra instalacja ppoż., ale to nie wszystko. Sama konstrukcja stalowa i dach powinny być pokryte np. farbą ogniochronną. Jest taka farba flame stal, u nas ją kładła firma gas-poż-bis. Moim zdaniem takie zabezpieczenie to podstawa jest.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 marca 2015, 23:07

Ale to potwierdzona jest skuteczność takiej farby?

Zgłoś | Cytuj | Link

1 kwietnia 2015, 01:28

Pracuje w sklepie z takimi farbami i najlepiej sprzedaję się ta farba (mimo tego że jest dość droga) :
http://oua.be/1v7o

Ostatnio "jakas" firma tytoniowa kupiła jej 500kg a to naprawde bardzo duzo, bardzo.

Zgłoś | Cytuj | Link

4 kwietnia 2015, 13:15

Użytkownik zawadowski napisał: Ale to potwierdzona jest skuteczność takiej farby?

Jest. Inaczej nie wykonywałoby takich zabezpieczeń. Przecież są ogólnodostępne farby do stali albo farby do drewna. Taką do stali stosuje się w halach, a tę drugą na przykład w domach o konstrukcji drewnianej.

Zgłoś | Cytuj | Link

9 kwietnia 2015, 13:15

Ja usłyszałem wlasnie o tej nowince dzieki znajomemu, który zaczal „sobie” robic taka chale dzieki firmie www.profixhale.pl duza oszczędność pieniędzy

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 30 ▾ Skocz do strony
◂  1 2 3 4  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Garaż w mieszkaniu Liczba postów: 13 Grupa: Innowacje w... Szukasz trwałego i funkcjonalnego garażu, który przetrwa lata i doskonale zabezpieczy pojazd, czy sprzęt i akcesoria ogrodowe? Sprawdź Garaże Pająk to producent...
  • poradnik dla budujących i nie tylko Liczba postów: 9 Grupa: Innowacje w... Czy wiecie jak przygotować posiłki bez glutenu? Jeżeli szukacie sprawdzonego portalu informacyjnego, to polecam Wam sprawdzić stronę https://wiedzaodpodstaw.pl....
  • Jaka brama garażowa? Liczba postów: 148 Grupa: Innowacje w... Warto zainwestować w dobrej jakości bramę garażową, która będzie solidnie wykonana, ciepła i jednocześnie pasowała do aranżacji. Dlatego też stojąc przed wybore...
  • Nowoczesne budownictwo?] Liczba postów: 66 Grupa: Innowacje w... W budownictwie często spotykamy się z problemem słabonośnych gruntów, które mogą utrudniać budowę tuneli, mostów czy wiaduktów. Jednym z najskuteczniejszych spo...
  • Zarządzanie magazynem, który system WMS? Liczba postów: 36 Grupa: Innowacje w... U nas na systemie Berberis udało się sporo poprawić, przynieść sobie mocną zmianę. Natomiast to nie tak, że nagle z niczego będzie idealnie. Potrzebny jest czas...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19406 użytkowników

Użytkownicy online (3)

gości: 605

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >