Proponuję zamiast "magicznych" wynalazków, zastosować sprawdzony styropian Knauf Therm. Jego wysoka i wielokrotnie potwierdzana jakość , znalazła uznanie wśród producentów zrzeszonych w Polskim Stowarzyszeniu Producentów Styropianu i Knauf Therm (jako jedna z 2 firm w Polsce) uzyskał certyfikat Gwarantowany Styropian.
offline e-rzecznik Knauf Therm fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: grzesiek655 praktykant |
Preferuję sztukaterię ze styropianu, koniecznie najtwardszego. Z tych lepszych producentów w tej kategorii to Perfect Styr. Na ich listwach ściennych dobrze mi się pracowało przy remoncie. Brałem listwy z delikatnie zaokrąglonymi motywami i nie mam problemów przy pielęgnacji. Malowanie przyjemne, zero chropowatości. Nie zgłaszałem reklamacji. Wszystkie elementy doszły bezpiecznie zapakowane. Mają niezłych konsultantów. Technicznie ci podpowiedzą, co się sprawdzi w konkretnej aranżacji. |
| |
Reklamy Google | |
offline Marcel1 majster
|
|
| |
offline enerbau.pl fachowiec
|
|
| |
offline oe_foveotech kierownik
|
Szanowni Państwo, |
| |
Reklamy Google | |
offline Masterpur_pl doświadczony
|
|
| |
Gość: w128 praktykant |
|
| |
offline powietrza praktykant
|
A używacie masek przeciwpyłowych? Możecie mi jakieś dobre polecić? Myślałam nad zakupami tutaj: https://www.klakiernik.pl/pl/c/Maski-przeciwp ylowe/341 |
| |
offline e-rzecznik Knauf Therm fachowiec
|
Grubość styropianu jest zależna od tego, jaką konstrukcję ma istniejąca ściana i jakie parametry mają materiały, z których została zbudowana (cegła pełna, pustaki, gazobeton?). Jeśli chodzi natomiast o finalny efekt ocieplenia, decydująca nie jest sama grubość styropianu, a jego współczynnik przenikania ciepła lambda – im niższy, tym lepiej. I tak stosując styropian grafitowy o lambdzie 0,031 W/mK i grubości 15 cm można uzyskać taki sam efekt ocieplenia, jak przy zastosowaniu 20 cm styropianu białego o lambdzie 0,040 W/mK. |
| |
Gość: CharlesBoata praktykant |
|
|