Składniki:
1 kapusta pekińska
1 czerwona papryka
2 jabłka
1 marchewka
sól i pieprz
3 łyżki oliwy z oliwek (może być olej)
Wykonanie:
Kapustę pekińską i paprykę pokroić w cienkie paski.
Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, a jabłka
- o grubych oczkach. Wszystko razem wymieszać. Doprawić
solą i pieprzem. Wymieszać z oliwą. Surówkę podawać do
obiadu, do drugiego dania mięsnego, a w szczególności
kotletów z indyka.
Smacznego :)
offline GoldenZone majster
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Borynka majster
|
Ja robię zdecydowanie inną otóż: |
| |
Reklamy Google | |
offline kanders kierownik
|
|
| |
offline Saszka majster
|
|
| |
offline kanders kierownik
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline majka1 fachowiec
|
|
| |
Gość: jeahti praktykant |
|
| |
Gość: Halszka123 praktykant |
Podobno jeszcze paprykę, rolnikom się nie opłaca w ogóle zbierać w tym roku, straszne to jest. Tyle ludzi chodzi głodnych, a oni zaorają tę paprykę, żeby dostać jakieś tam odszkodowanie. My się na razie rodzinnie wybraliśmy do http://swiezeowoceiwarzywa.pl/ i nakupiliśmy 30 kg jabłek. Cały weekend przy przetworach, no ale chyba warto. Ma ktoś dobry przepis na jakąś paprykę w słoikach? |
| |
offline varkis praktykant
|
|
| |
Gość: twojtyp praktykant |
Może i zwykła, ale z pewnością smaczna. Również robię
surówki z kapusty, do tego jabłko i marchewka. Podoba mi
się dodatek pora i papryki. Z pewnością wykorzystam. |
|