Jak przygotowujecie karpia, aby był smaczny i ładnie
wyglądał?
Ja robię to tak: odcinam rybie głowę, rozcinam,
patroszę, obskrobuję (oczywiście łuska do portfela :D),
ucinam płetwy i ogon. Następnie Nacieram solą i
dokładnie wypłukuję. Gdy śluz zejdzie, kroję rybę na
kawałki mniej więcej równej wielkości. Na patelni
rozgrzewam olej, rybę solę, obtaczam w mące, jajku i
bułce i smażę na wolnym ogniu. Na końcu smaruję karpia
odrobiną masełka i gotowe.
Smakuje bardzo dobrze, ale tak samo przygotowany karp, przez
kilka ostatnich lat, może się znudzić ;P
offline kasia7 praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Marciniak doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline poldsi inżynier
|
|
|