offline igornowacki praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline eAlarmy doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline eAlarmy doświadczony
|
Tak, jest to jedno z ogniw dobrze działającego systemu |
| |
offline SecuritySystems24 doświadczony
|
|
| |
offline manieq praktykant
|
alarmy to jedna sprawa, kamery druga. Co z tego jak alarm jest, skoro nie wiesz co może być jego przyczyną. Ja na początku miałem dom zabezpieczony właśnie tylko alarmem. Potem dokupiłem 4 kamery. Teraz cały system jest zsynchronizowany. Trochę może zaszalalem z jakością, bo nie potrzebna mi aż tak wysoka(http://promitel.pl/) ale znalazłem świetną cenę. 1 sztuka ok.300 zł Jeszcze tylko relety, bo to podstawa, której jeszcze nie udało mi się zamontować.. |
| |
Reklamy Google | |
offline SecuritySystems24 doświadczony
|
|
| |
offline sttmtg praktykant
|
Uważam, że każdy kto się decyduje na mieszkanie poza miastem, powinien mieć system alarmowy |
| |
offline AldiS praktykant
|
Dobrą i niedrogą marką alarmów jest Spacetronik np. taki alarm bezprzewodowy Etiger dostępny na allegro od dmtrade lub bezpośrednio na ich stronie http://www.dmtrade.pl/k331,systemy-alarmowe-i-wejscia-alarmy -etiger.html oprócz wyposażenia w standardowe czujki, można wziąć dodatkowo czujnik dymu, jest to dobra opcja np. jak palimy w kominku. Taki alarm można spokojnie samemu zainstalować, nie potrzebujemy żadnych przewodów. |
| |
Gość: witoldaro praktykant |
jak już kupować jakieś zabezpieczenia antykradzieżowe czy antywłamaniowe, to tylko od lepszych firm jak np. http://www.atline.pl/ . Bez sensu jest kupować bubel |
| |
offline AldiS praktykant
|
Autor pytał o alarm do domu, a wskazane kamery termowizyjne raczej alarmem nie są i średnio znajdą zastosowanie w domu. Każdy przed zakupem powinien sprawdzić przede wszystkim parametry produktu, zapoznać się z opiniami innych i najlepiej skontaktować się z producentem/dystrybutorem i zadać wszelkie nurtujące pytania, dlatego ja wybieram produkty sprawdzonych marek, a u mnie Alarm Etiger sprawdził się znakomicie, używam już około pół roku i nie mam zastrzeżeń. |
|
System alarmowy
«
Powrót do grupy: Inteligentny dom
Ostatnio na forum
- Warto założyć klimatyzację? Liczba postów: 24 Grupa: Inteligentn... Zastanawiam się również nad odpowiednimi czujnikami. Stabilna temperatura wpływa również na wydajność maszyn. Urządzenia, które pracują w odpowiednich warunkach...
- koszt automatyki Liczba postów: 12 Grupa: Inteligentn... Automatyka budynku to temat bardzo na czasie. Coraz więcej firm oferuje tego typu rozwiązania. Ze względów bezpieczeństwa najlepiej jednak stosować przebadane s...
- Co sądzicie o automatyce w domu? Liczba postów: 167 Grupa: Inteligentn... Wszystkim tym, którzy poszukują eleganckiego designu i innowacyjnej technologii w jednym, polecam rozwiązania kontroli dostępu Schuco DCS. Zapewnia ono pełny og...
- moskitiery drzwiowe warszawa Liczba postów: 15 Grupa: Inteligentn... Warto zastanowić się nad zamontowaniem moskitier, szczególnie jeśli mieszkanie lub dom znajduje się w pobliżu terenów zielonych. Moskitiery dostępne w sklepie h...
- Projekt domu Liczba postów: 72 Grupa: Inteligentn... Myślę, że jednym z fajniejszych elementów inteligentnego domu jest oświetlenie.