Szklane schody

« Powrót do grupy: Schody i balustrady

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

10 lipca 2015, 13:40

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja bardzo forsowałam ten pomysł szklanej balustrady, ale mąż nie chciał się zgodzić, bo powiedział, że to taki surowy dodatek, który sprawi, że całość będzie wyglądać nieprzyjemnie. Poszliśmy więc na kompromis i schody mamy z drewna, a balustrada jest szklana z elementami drewnianymi. Całość wygląda przepięknie. Największym problemem było dobranie odpowiedniej jakości szkła, ale tutaj fachowcy z Lustral spisali się świetnie. W utrzymaniu czystości również nie ma żadnego problemu, ponieważ wystarczy zwykły płyn do szyb i problem mamy z głowy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 lipca 2015, 11:09

Jeśli chodzi o szklane stopnice i podesty to jak najbardziej jest to świetny pomysł dla nowoczesnych wnętrz. Należy jednak pamiętać przy tym o dobraniu odpowiedniego szkła i konstrukcji aby całość była bezpieczna. Szkło w tym przypadku musi być stworzone z trzech tafli szkła hartowanych i sklejonych z sobą foliami np. 10.10.10.4 lub 12.12.4. Zalecanym rozwiązaniem w tym przypadku jest antypoślizg. Warstwa antypoślizgowa na szkle ma zastosowanie w realizacji podłóg, stopni szklanych, podestowych przeszkleń zewnętrznych. Ze względu na wymogi związane z bezpieczeństwem użytkowników, na wierzchnią warstwę pakietu szklanego nanosi się warstwę antypoślizgową.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

13 sierpnia 2015, 21:06

szklane schody wyglądają nietuzinkowo i idealnie pasują do nowoczesnych wnętrz. Dodatkowo podświetlone i połączone z balustradą ze stali nierdzewnej dają niesamowity efekt :) A jak Wam się podobają poniższe przykłady ? Zrobimy indywidualny projekt :) Podobają Ci się ? Napisz :)

Zgłoś | Cytuj | Link

16 października 2015, 11:17

Szklana balustrady to fantastyczna sprawa. Podczas generalnego remontu domu zdecydowaliśmy się również na wymianę schodów i balustrady. Szklana propozycja od firmy Lustral.pl zachwyciła nas od samego początku. Całość prezentuje się świetnie.

Zgłoś | Cytuj | Link

16 października 2015, 14:06

Jak z wytrzymałością takich schodów?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

17 października 2015, 16:38

Mi się bardzo podobają takie schody: http://zakki-schody.pl/wenus/ są mega eleganckie oraz trwałe. Pasują też praktycznie do każdego rodzaju wnętrz: nie ważne czy klasyczne czy nowoczesne.

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 14 lutego 2016, 18:36
Zgłoś | Cytuj | Link

4 listopada 2015, 15:24

To kwestia stylu w jakim chcemy zaaranżować swoje wnętrze,mi np również bardzo podobają się szklane i podświetlane schody,uważam to za nowoczesny styl:)

www.OprawySchodowe.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

9 listopada 2015, 12:02

Użytkownik wactoj napisał: Jak z wytrzymałością takich schodów?
Nasza firma dzięki specjalnym i nowoczesnym technologiom wykonuje takie schody z bardzo mocnego szkła bezpiecznego, warstwowego, laminowanego foliami PVB dzięki czemu zapobiega się ugięciom w centralnym punkcie obciążenia stopnia. Jeżeli jesteś zainteresowany pisz :) A jeżeli chcesz zobaczyć więcej realizacji zapraszam =http://kamex-schody.pl/portfolio/schody-szklane/ :)

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 14 lutego 2016, 18:36
Zgłoś | Cytuj | Link

17 listopada 2015, 23:47

Zupełnie nie przekonują mnie szklane schody. Nie wierzę, że nie są jakoś bardziej poślizgowe od tych tradycyjnych. Mam wrażenie, że na szkle nie tylko widać każdy zaciek czy brud, ale też po prostu nie są bezpieczne. Może gdybym była singlem, kombinowałabym w tym kierunku, że estetyka jest najważniejsza, ale jestem mamą i dla mnie jednak priorytetem jest bezpieczeństwo w domu. Nie znam nikogo, kto miałby takie schody, może po ich wypróbowaniu zmieniłabym zdanie?

Zgłoś | Cytuj | Link

22 grudnia 2015, 09:24

My na takie własńie postawiliśmy .Zależało nam na czymś nowoczesnym Całe mieszkanie jest w dosć futurystcznym stylu tak wieć zupełnie nie pasowały nam schody całkowicie z drewna.

Schody zamawialismy tutaj:
http://otoschody.pl/

Obawialismy się trochę,że będą niewygodne ale nic z takich rzeczy. Schody bardzo dobrze wykonane, wygodne oraz dobrze się prezentują.

Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 14 lutego 2016, 18:37
Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 12 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• LAWETA Liczba postów: 8 Grupa: Schody i ba... Lepiej niech nic się nie dzieje na drodze z samochodem, ale trzeba być przygotowanym na różne sytuacje. Na pewno w razie awarii warto wezwać pomoc https://lawet...
  • Szklane balustrady- opinie Liczba postów: 221 Grupa: Schody i ba... Estetycznie wykonana balustrada szklana może być wykorzystana praktycznie wszędzie, czy to w budownictwie mieszkalnym czy nawet komercyjnym i wiele osób decyduj...
  • guma na schody wejsciowe!!! Liczba postów: 4 Grupa: Schody i ba... Dokładnie tak, Taśma Antypoślizgowa jest chyba najestetyczniejszym rozwiązaniem, poza tym niedrogim a przede wszystkim funkcjonalnym.
  • płytki na schody wewnętrzne Liczba postów: 71 Grupa: Schody i ba... Jeżeli chodzi o schody zewnętrze, moim zdaniem jakieś porowate płytki będą jak najbardziej ok. Wewnątrz domu czy mieszkania jednak chętniej widziałabym np. tego...
  • schody przemysłowe Liczba postów: 176 Grupa: Schody i ba... Moim zdaniem również jak już to drewniane z ładną zdobioną poręczą :)

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19415 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 420

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >