Ja bardzo forsowałam ten pomysł szklanej balustrady, ale mąż nie chciał się zgodzić, bo powiedział, że to taki surowy dodatek, który sprawi, że całość będzie wyglądać nieprzyjemnie. Poszliśmy więc na kompromis i schody mamy z drewna, a balustrada jest szklana z elementami drewnianymi. Całość wygląda przepięknie. Największym problemem było dobranie odpowiedniej jakości szkła, ale tutaj fachowcy z Lustral spisali się świetnie. W utrzymaniu czystości również nie ma żadnego problemu, ponieważ wystarczy zwykły płyn do szyb i problem mamy z głowy.
Stron: 12 ▾ ◂◂ ◂ 4 5 6 7 8 ▸ ▸▸
Gość: Katjusza praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline eskatt_balustrady doświadczony
|
Jeśli chodzi o szklane stopnice i podesty to jak najbardziej jest to świetny pomysł dla nowoczesnych wnętrz. Należy jednak pamiętać przy tym o dobraniu odpowiedniego szkła i konstrukcji aby całość była bezpieczna. Szkło w tym przypadku musi być stworzone z trzech tafli szkła hartowanych i sklejonych z sobą foliami np. 10.10.10.4 lub 12.12.4. Zalecanym rozwiązaniem w tym przypadku jest antypoślizg. Warstwa antypoślizgowa na szkle ma zastosowanie w realizacji podłóg, stopni szklanych, podestowych przeszkleń zewnętrznych. Ze względu na wymogi związane z bezpieczeństwem użytkowników, na wierzchnią warstwę pakietu szklanego nanosi się warstwę antypoślizgową. |
| |
Reklamy Google | |
offline Ekspert Schodów KAMEX inżynier
|
szklane schody wyglądają nietuzinkowo i idealnie pasują
do nowoczesnych wnętrz. Dodatkowo podświetlone i
połączone z balustradą ze stali nierdzewnej dają
niesamowity efekt :) A jak Wam się podobają poniższe
przykłady ? Zrobimy indywidualny projekt :) Podobają Ci
się ? Napisz :) |
| |
Gość: Sylwik300 praktykant |
|
| |
offline wactoj praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline fikson kierownik
|
|
Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 14 lutego 2016, 18:36 | |
| |
offline OprawySchodowe.pl majster
|
|
| |
offline Ekspert Schodów KAMEX inżynier
|
|
Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 14 lutego 2016, 18:36 | |
| |
offline Tomia praktykant
|
Zupełnie nie przekonują mnie szklane schody. Nie wierzę, że nie są jakoś bardziej poślizgowe od tych tradycyjnych. Mam wrażenie, że na szkle nie tylko widać każdy zaciek czy brud, ale też po prostu nie są bezpieczne. Może gdybym była singlem, kombinowałabym w tym kierunku, że estetyka jest najważniejsza, ale jestem mamą i dla mnie jednak priorytetem jest bezpieczeństwo w domu. Nie znam nikogo, kto miałby takie schody, może po ich wypróbowaniu zmieniłabym zdanie? |
| |
offline januszkk kierownik
|
My na takie własńie postawiliśmy .Zależało nam na
czymś nowoczesnym Całe mieszkanie jest w dosć
futurystcznym stylu tak wieć zupełnie nie pasowały nam
schody całkowicie z drewna. |
Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 14 lutego 2016, 18:37 | |
|
Stron: 12 ▾ ◂◂ ◂ 4 5 6 7 8 ▸ ▸▸