Witam, na moim "zielonym dywanie" w niektórych miejscach powstały puste placki. Chcę dosiać tam trawy, ale nie wiem czy jest sens kupować trawę renowacyjną czy po prostu dosiać jakąkolwiek. Jest tu jakiś specjalista od trawy ? :)
offline bud fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline widar fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline mar.pudelko doświadczony
|
|
| |
offline Johny Ogrodnik doświadczony
|
Jest kilka czynników, które warunkują piękny trawnik. Jedne z ważniejszych to aeracja i wertykulacja. Bardzo często zapominamy o tych zabiegach. Wertykulacja jest to zabieg polegający na wycięciu uschniętych połaci trawy, które ograniczają świeżym źdźbłom dostęp do powietrza. Podrzucam filmik jak wygląda taka wertykulacja trawnika ogrod.tv/wideo/97,wertykulacja-trawnika |
Ten post był edytowany przez Johny Ogrodnik dnia: 12 maja 2011, 11:43 | |
| |
offline ala.k praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: ssaqq praktykant |
OOO słyszałam o tej firmie, ponoć jest okej. Ja też mam trawnik rolowany. To rzeczywiście fajna sprawa. Powiem Wam, że ja z kolei męczyłam sie bardziej z pielęgnacją. Tak się człowiekowi zdaje, ze ot, kupi kosiarkę i bedzie dobrze. no NIE, NIE jest dobrze. Okazuje się, ze kosiarka też ma znaczenie, a właściwie jej jakośc. No i koniec końców kupiluśmy tę: http://www.sklepalko.pl/ - z tej miejscówki i w końcu trawy mi nie kaleczy. A jakie Wy macie? |
| |
Gość: ajlowa praktykant |
Trawa z rolki fajna sprawa, jednak ja jestem zwolenniczką "normalnej" trawy:) Choć muszę przyznać, że taka z rolki od razu nieco równa teren, ale cenowo wychodzi sami wiecie jak... mój projektant ogrodów zastosował na części ogrodu rolkę, a w innych miejscach wysiał. Trawa tej marki co polecacie jest całkiem niezła, ładnie wygląda i w rolce jest dużo metrów |
| |
offline marcelinka majster
|
Wydaje mi się że można zwykłą trawę posiać i będzie cacy, nie ma co kombinować. A jeżeli nie ufasz amatorom, to możesz u nich zapytać http://www.gardenpartner.pl lepiej zapytać tam gdzie się profesjonalnie tym zajmują. |
| |
offline Endy76 kierownik
|
Dlatego u mnie w zimie po trawie się nie chodzi i nie udeptuje (chyba, że naprawdę jest taka potrzeba), tylko mamy wyznaczone specjalne ścieżki, po których możemy się poruszać. Wyłożyliśmy je kostką brukową (taką jak tu) odpowiednio zabezpieczyliśmy i jest git :) |
| |
offline ZSWojtczak.pl inżynier
|
|
|