Dzisiaj na obiad miałam kurczaka w mango+ryż. Bardzo dobry
i prosty przepis, którego wykonanie zajmuje nie całe 30
minut.
1 mango
0,5 kg piersi z kurczaka
sól, pieprz, chilli, kolendra
200 ml rosołku (kostka drobiowa)
100 gram śmietany- 18%
1 cebula
Kurczaka i cebulę smażymy, dodajemy przyprawy i dusimy pod
przykryciem przez 10 minut. Dodajemy rosołek, śmietanę i
mango (zmiksowane w blenderze). Zagotować i gotowe ;)
|
| |
Reklamy Google | |
offline Doras2 praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Arnold78 doświadczony
|
jakos to mango do mnie nie przemawia chociaż sporo robiliśmy dań z kurczakiem. Ten pierwszy przepis w keczupem już bardziej mi się podoba, choc teraz mi się przypomniało ze kiedys kuzynka była na wycieczce do fabryki jakiś keczupów i powiedziała ze nigdy więcej ich nie zje ;) po tym jak zobczyła jak się je produkuje . ja tam zjem wszystko ;) |
| |
Gość: mika776 praktykant |
Prawda jest taka, że najlepsze są proste dania, która można szybko przygotować. Na śniadanie i kolację dobrym rozwiązaniem są kanapki. Ja uwielbiam te z pastą po skandynawsku. Są idealnym rozwiązaniem na smaczny i szybki posiłek. |
| |
offline anita.sep praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline arczis doświadczony
|
|
| |
offline basiia majster
|
|
| |
offline brandi praktykant
|
|
| |
offline mar.kaim doświadczony
|
Ja mam sprawdzony przepis na kurczaka jednak zajmuje to chwilę czasu bo podstawą jest marynowanie go przez 8 godzin w lodówce w kombinacji przypraw. Samo pieczenie zajmuje 40 minut więc lepiej robić go w weekendy lub kiedy ma się chwilę wolnego czasu https://grillmix.pl/przepisy/mi/kurczak-tando ori.html . Kurczak ma lekko orientalny smak i dobrze smakuje z limonką. Dodaje się tam goździki co może wydawac się dziwne ale nadają bardzo ciekawy smak. |
| |
Gość: tadek1313 praktykant |
Ja uwielbiam pieczonego, żona też marynuje go w różnych tylko jej znanych przyprawach, ale faktycznie też da się tam wyczuć ten zapach goździka. Niedawno miała urodziny, taki zawsze marzyła o takim ruszt do grillowania z brytfanną, udało mi się znaleźć taki w sklepie galerialimonka.pl i to nawet jak niedrogo w porównaniu z innymi sklepami. W zeszła niedzielę oczywiście uzywała go i jest z niego bardzo zadowolona, powiedziała, że jest idealny. |
|