Szyby antywłamaniowe czy rolety antywłamaniowe?

« Powrót do grupy: Wykańczamy budynek

Stron: 11 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

3 czerwca 2009, 13:07

Zgadzam sie: good 0 bad

Chcę zabezpieczyć swój dom przed włamaniem i nie wiem czy lepiej kupić okna z szybami antywłamaniowymi czy zainstalować rolety antywłamaniowe... Doradźcie proszę.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

5 czerwca 2009, 15:17

Ursus, ja myślę, że i jedno i drugie rozwiązanie jest dobre, chociaż jak to się mówi, "na złodzieja i tak nie ma zabezpieczenia" ale co do szyb antywłamaniowych to pomyśl również o klamkach na kluczyk, bądź z przyciskiem, to w pewien sposób uniemożliwi złodziejowi otworzenie okna przez zbicie szyby bądź wywiercenie otworu w ramie i otworzenie za pomocą klamki. co bardzo często się zdarza. szyby najlepiej wziąć te P4. a co do rolet jeszcze to myślę, że to też może być ale dodatkowo, lepiej zająć się oknami i szybami, bo te rolety to zwykle są z aluminium, które można podważyć śrubokrętem. Chyba, że masz dużo kasy to wtedy może dostaniesz coś mocniejszego.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 czerwca 2009, 15:24

Jejku....na prawdę konieczne jest aż tyle zabezpieczeń? Wiadomo,że pomysłowość ludzka (w tym złodziejska)nie zna granic ale nie dajmy się zwariować. :wink:

Zgłoś | Cytuj | Link

14 czerwca 2009, 02:51

jeżeli już to antywłamaniowe okna nie rzucają się tak w oczy jak rolety czyli nie kuszą złodzieja.

pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link

15 czerwca 2009, 12:55

m_kwiecien masz rację. Rolety włamaniowe tylko zachęcają. Złodziej myśli sobie: "skoro mają takie zabezpieczenia to pewnie są tam ciekawe i drogie rzeczy...trzeba to sprawdzić" no i mamy włamanie. Lepsze są zabezpieczenia, które są mało widoczne. Albo po prostu dom, który nie rzuca się w oczy.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 lipca 2009, 02:33

koleżanka miała dom nie rzucający się w oczy na zewnątrz wyglądał marnie w środku zupełnie co innego bajka nigdy nie miał włamania jej sąsiad na odwrót na zewnątrz pięknie w środku normalnie regularnie co 3 miesiące ktoś się włamywał.

pzdr.

Zgłoś | Cytuj | Link

3 lipca 2009, 22:03

Zdecydowanie się zgadzam z Matim. O wiele lepsze są szyby antywłamaniowe. Rolety są słabym zabezpieczeniem. Ja w ogóle nie jestem zwolennikiem rolet. Wg mnie to mają więcej wad niż zalet. Jak ktoś chce to może sobie żaluzje w środku zamontować. Poza tym rolety zewnętrzne lubią w zimie przymarznąć do prowadnic i wtedy to już jest mało ciekawie. Można też pomyśleć nad kratami w oknach, przynajmniej na parterze.

Zgłoś | Cytuj | Link

12 lipca 2009, 23:53

od krat już bym wolał te rolety, a co do samych to potrafią zeszpecić budynek

Zgłoś | Cytuj | Link

14 lipca 2009, 13:03

Oj tak. Kraty wyglądają paskudnie. Człowiek czuje się jak w więzieniu. No i jak są kraty to "pewnie musi być coś cennego w środku".

Zgłoś | Cytuj | Link

16 lipca 2009, 02:29

Użytkownik Ursus napisał: Chcę zabezpieczyć swój dom przed włamaniem i nie wiem czy lepiej kupić okna z szybami antywłamaniowymi czy zainstalować rolety antywłamaniowe... Doradźcie proszę.
Jako drzwiaż zapytam a co z drzwiami powinny być solidne inaczej nie ma sensu wstawiać ani rolet ani okien antywłamaniowych złodziej zawsze szuka najsłabszego ogniwa więc jak nie drzwi to okno jak nie okno to garaż. W innym wątku rozmawiałem na temat drzwi zewnętrznych i pewien człowiek napisał mi że ma Portę drzwi drewniane i ze wytrzymały próbę włamania, wiedziałem ze są solidne ale nie spodziewałem się ze aż tak są wzmocnione ciepłe etc. maja szybę bezpieczną ale nie są to drzwi antywłamaniowe. A widać zamek listwowy i bolce antywyważeniowe wystarczyły.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 11 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Zalety prysznica bez brodzika. Liczba postów: 48 Grupa: Wykańczamy... Szukając dobrej jakości kabin prysznicowych to na pewno warto zapoznać się z ofertą przygotowaną przez Oltens https://oltens.com/pl/kabiny-prysznicowe u których...
  • Magazyn Liczba postów: 865 Grupa: Wykańczamy... Ostatnio sporo czasu spędzam na ogarnianiu magazynu i muszę przyznać, że dobry program magazynowy to podstawa. Od kiedy korzystam z https://www.lomag.pl/ praca....
  • Ogrodzenie Liczba postów: 143 Grupa: Wykańczamy... Jeśli szukasz solidnego ogrodzenia, które będzie nie tylko funkcjonalne, ale także estetyczne. Warto zapoznać się z ofertą firmy JONIEC https://joniec.pl/ Produ...
  • Kuchnia Liczba postów: 44 Grupa: Wykańczamy... Rozglądają się za wyborem odpowiednich baterii, czy kranów kuchennych to polecam zerknąć sobie do oferty Sotbe https://sklep.sotbe.com/baterie-kuchenne u któryc...
  • Regały magazynowe - gdzie ich szukać? Liczba postów: 20 Grupa: Wykańczamy... Inwestycja w mały magazyn do wynajęcia może być korzystna dla sklepów planujących rozwój lub zwiększenie asortymentu. Wynajem pozwala na testowanie nowych produ...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19466 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 398

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >