Tanie przepisy

« Powrót do grupy: Przepisy kulinarne

15 marca 2011, 10:36

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam

Bardzo bym chciała znaleźć tutaj dużo ciekawych i tanich przepisów kulinarnych. Macie jakieś pomysły?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 marca 2011, 10:38

Zgadzam sie: good 0 bad

Na początek Gofry lekkie i chrupiące...


Składniki


* sól 1 szczypta
* jajka 2 szt
* olej 1/3 szklanki
* proszek do pieczenia 1 łyżeczka
* mleko 2 szklanki
* mąka 2 szklanki

Sposób przyrządzenia

Rozgrzać gofrownicę. Wszystkie składniki oprócz białek ubić mikserem na
gładką masę. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z ciastem.
Piec w gofrownicy na rumiano - około 2-3 minut, podawać z bitą śmietaną lub
ulubionymi dodatkami.

SMACZNEGO! :)

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

15 marca 2011, 11:21

Zgadzam sie: good 0 bad

Ciekawe czy faktycznie będą takie chrupiące bo często są gumiaste i niedopieczone

Zgłoś | Cytuj | Link

8 kwietnia 2011, 14:22

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam, dawno temu w Głosie Pomorza była rubryka TANIE DANIE zachował mi się przepis, który wielokrotnie już robiłam i zdecydowanie mogę polecić.
ZIEMNIAKI PO BRETOŃSKU
Produkty: 1kg ziemniaków, 4 dag. grzybów suszonych, 8 dag. cebuli, 20 dag. boczku wędzonego, 15 dag. kiełbasy, 2 jaja ugotowane, 150 ml śmietany, 10 dag sera żółtego, sól, pieprz, przyprawa myśliwska, tłuszcz.
Umyte i obrane ziemniaki pokrajać w plastry, zalać wrzącą osoloną wodą i gotować ok. 15 min, po czym odcedzić. Namoczone grzyby ugotować i pokrajać w paseczki. Boczek pokrajać w kostkę, częściowo stopić,dodać drobno pokrojoną cebulę i usmażyć. Kiełbasę i jaja pokroić w plastry.Ziemniaki ułożyć w naczyniu wysmarowanym tłuszczem, przekładając grzybami, cebulą z boczkiem, jajami i kiełbasą, przesypując jednocześnie przyprawami, zalać doprawioną śmietaną wymieszaną wywarem z grzybów, posypać startym serem. Upiec. SMACZNEGO!

Zgłoś | Cytuj | Link

16 kwietnia 2011, 19:55

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja lubię Chili con carne, jest to bardzo dobra, meksykańska, nie droga potrawa z mielonego mięsa wieprzowo- wołowego, z czerwoną fasolą, sosem pomidorowym, czerwoną papryką i z chili.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 kwietnia 2011, 09:20

Zgadzam sie: good 0 bad

majsterkowiczka a możesz podać jakieś szczegóły z czym się podaje i ogólnie etapy przyrządzania?

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

 Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy


Ostatnio na forum

  • Kebab w kajzerce Liczba postów: 10 Grupa: Przepisy ku... Miłośnicy kuchni bliskowschodniej, którzy szukają miejsca, gdzie mogą zjeść dobry kebab w Warszawie, znajdą wiele interesujących propozycji w różnych częściach....
  • Jakie słodycze najbardziej lubicie Liczba postów: 98 Grupa: Przepisy ku... Dla mnie przede wszystkim ważne jest to, aby słodycze były zdrowe, miały dobry skład i były pozbawione cukrów. No i powiem wam, że teraz nawet znalazł...
  • Szybki przepis na kurczaka Liczba postów: 59 Grupa: Przepisy ku... A sezam dajecie? Posypujecie nim potrawę? Ja to uwielbiam, kupuję w wielkich workach na https://sklepagnex.pl/pl/p/Sezam-1-kg/10 32 i w sumie dodaję do większoś...
  • Dobra wyciskarka do soków Liczba postów: 27 Grupa: Przepisy ku... Kupiłam fajną wyciskarkę jakiś czas temu od Zelmera i spisuje się doskonale. Nie jest to najtańsza rzecz, ale gdy decydujemy się już na zakup czegoś takiego, to...
  • Pyszna tarta Liczba postów: 18 Grupa: Przepisy ku... Charakterystyczną cechą polskich wypieków świątecznych jest ich bogactwo smaków i aromatów. Każdy region Polski ma coś wyjątkowego do zaoferowania – od kujawski...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19420 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 407

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >