offline GunsNRoses inżynier
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline newdesign ekspert
|
A skąd pomysł na tapetę? Proszę mi powiedzieć, czy mieszkanie jest urządzone w nowoczesnym, czy raczej tradycyjnym stylu. Wszystko zależy przede wszystkim od tego ile pieniędzy planuje Pan wydać na wystrój tych wnętrz, ale sądzę, że tapeta to ostateczność. Naprawdę istnieją lepsze i ciekawsze sposoby na aranżację ścian. |
| |
Reklamy Google | |
offline iciesla fachowiec
|
|
| |
|
Po prostu słyszałem o tapetach, które są specjalnie przystosowane do takich pomieszczeń jak łazienka lub kuchnia. Mieszkanie jest raczej urządzone klasycznie, tak więc jakieś super nowoczesne rozwiązanie mogło by nie pasować do reszty, a na dzień dzisiejszy po prostu nie stać mnie na generalny remont. |
| |
|
Jeśli chce Pan ograniczyć koszty związane z remontem to radzę kuchnię po prostu pomalować zmywalną farbą, a w miejscu gdzie znajduje się zlewozmywak i kuchenka położyć pasek z płytek ceramicznych lub drewnianych paneli. Natomiast łazienkę warto wyłożyć płytkami ceramicznymi. Naprawdę koszt takiego rozwiązania będzie porównywalny z tapetowaniem, a trwałość płytek jest znacznie dłuższa niż tapet. Ciężko mi powiedzieć, co najlepiej pasowałoby do Pańskiego wnętrza, gdy go nie widzę. Aby udekorować ścianę w kuchni można użyć naklejek lub zastosować fototapetę. A jeżeli zależy Panu na tapetowaniu, to ja nie mam nic przeciwko, tylko niestety tapety muszą być dobrej jakości i ciekawych wzorach. |
| |
Reklamy Google | |
|
Bardzo dziękuje za wyczerpująca wypowiedź:) Ustaliliśmy z żoną, że faktycznie do łazienki zastosujemy płytki ceramiczne, a do kuchni farbę i pasek kafli. Najwyżej odłożymy trochę gotówki a remont zrobimy za miesiąc. W dzisiejszych czasami trzeba trochę się wstrzymać z czymś żeby efekt był trwały. |
| |
|
|
| |
offline matkar praktykant
|
|
| |
offline justyna85 fachowiec
|
|
| |
offline s.nowakowska majster
|
|
Ten post był edytowany przez redakcja dnia: 9 października 2015, 22:43 | |
|
Tapetowanie
«
Powrót do grupy: Ekspert aranżacji wnętrz
Ostatnio na forum
- Meble kuchenne na wymiar Liczba postów: 317 Grupa: Ekspert ara... poszukuje dobrej firmy z pod Bydgoszczy do wykonania mebli _______________________________________ _- bukiety z lilii na cmentarz
- Jaka podłoga do salonu Liczba postów: 500 Grupa: Ekspert ara... Jaką podłogę najlepiej wybrać przy dwóch dużych psach :)?
- Meble na wymiar Warszawa Liczba postów: 3 Grupa: Ekspert ara... Cześć, mam trudny układ mieszkania i szukam mebli na wymiar. Warszawa i okolice. Czy ktoś może polecić dobrą firmę, która się tym zajmuje?
- Aranżacja domu Liczba postów: 23 Grupa: Ekspert ara... Zarówno płytki jak i armaturę z łatwością znajdziecie zaglądając do oferty od https://www.abcplytki.pl/ Jest to sklep internetowy dysponujący bardzo bogatym aso...
- Aranżacja salonu Liczba postów: 474 Grupa: Ekspert ara... Jeśli ktoś szuka inspiracji do eleganckiego salonu, polecam zajrzeć tutaj https://www.kler.eu/pl/inspiracje/salon. Sam znalazłem tam wiele pomysłów, które ideal...