Ubezpieczeni srewnianego domu.

« Powrót do grupy: Zanim wybudujesz dom

23 lipca 2010, 11:19

Zgadzam sie: good 0 bad

Nie wiem czy wybrałam dobry dział tematyczny ale nie wiem gdzie można byłoby umieścić moje pytanie. Otóż zastanawiam się czy ubezpieczenie drewnianego domu jest droższe niż ubezpieczenie murowanego?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

23 lipca 2010, 13:20

Ubezpieczenie drewnianego domu to nie jest taka prosta sprawa,jest większe ryzyko pożaru, Przeciętna stawka ubezpieczenia domu murowanego wynosi od 0,06 do 0,1% sumy ubezpieczenia. W przypadku domu drewnianego jest to już wysokość 0,15 do 0,17% sumy ubezpieczenia, więc prawie dwukrotnie więcej.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

24 sierpnia 2010, 11:40

Owszem jest droższe. Tak jak w wypowiedzi powyżej oprocentowanie jest w sumie sporo wyższe. Wszystko zależy od tego jakie ubezpieczenie i gdzie wybierzesz.

Zgłoś | Cytuj | Link

25 sierpnia 2010, 10:09

Zwykle oprocentowania domu z drewna są aż o połowe wyższe od n ormalnego, dlatego iż jest wyższe ryzyko pożaru i innych czynników. Także budując dom drewniany trzeba się liczyć z dość dużymi opłatami ubezpieczeniowymi

Zgłoś | Cytuj | Link

19 maja 2014, 19:21

Mam drewniany dom i chcę go ubezpieczyć tylko nie wiem gdzie... Doradzicie coś?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

19 maja 2014, 19:25

Nie odważyłbym się na budowę drewnianego domu. Owszem ładnie to wygląda ale bałbym się pożaru czy zdmuchnięcia przez wiatr:) Ja właśnie buduję dom i stawiam na tradycyjne cegły. Co do ubezpieczenia to nie wiem gdzie szukać korzystnego. Najlepiej zapytaj w bankach lub na www.comperia.pl/forum Myślę, że ekspert szybko udzieli Ci odpowiedzi.

Zgłoś | Cytuj | Link

11 czerwca 2014, 13:53

Użytkownik Gość: wiktor napisał: bałbym się pożaru czy zdmuchnięcia przez wiatr:)
LOL :D po pierwsze te domy są obecnie robione na ogół z drewna klejonego, które nie pęka i się nie uplastycznia w czasie pożaru. poza tym domy drewniane stawia się na betonowych fundamentach, raczej nie ma opcji, żeby wiatr je zdmuchnął. przynajmniej tutaj www.ligar.pl wiem, że tak się robi.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Kosztorys Liczba postów: 16 Grupa: Zanim wybud... Z pomocą jakiego programu wykonujecie takie kosztorysy? Nie ma znaczenia czy prowadzicie firmę jednoosobową budowlaną, jesteście architektami, czy pracujecie w....
  • Praca dla Kosztorysanta Liczba postów: 8 Grupa: Zanim wybud... W takim razie jeżeli przyszedł moment na zmianę pracy, jednak chcielibyście do tego podejść w odpowiedni sposób sprawdzając sobie różne możliwości zawodowe i te...
  • Pytanie o program do kosztorysowania Liczba postów: 73 Grupa: Zanim wybud... Jeśli szukacie naprawdę dobrego programu do kosztorysowania to ja radzę zwrócić uwagę na https://snapcalc.eu/. Jest to profesjonalna aplikacja stworzona przez k...
  • Tkaniny dobre na wszystko Liczba postów: 19 Grupa: Zanim wybud... A jeżeli chcecie mieć większy wybór noży tapicerskich i technicznych. Sporo tego typu sprzętu znajduje się w hurtowni Chle-Mar: https://www.chle-mar.pl/. Dobrze...
  • podatki i oplaty lokalne Liczba postów: 13 Grupa: Zanim wybud... Jak najbardziej jeśli prowadzimy własną działalność to ja również jestem zdania, że coraz więcej na sam temat podatków powinniśmy wiedzieć. Jak dla mnie bardzo....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19763 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 183

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >