Usuwanie rys na szybach

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

5 grudnia 2008, 18:09

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam,

odebralem mieszkanie od dewelopera, jest problem z rysami na szybach są proste zarysowania i dość głębokie widoczne z ca. 2 metrów. Rysy są od zewnątrz i od wewnątrz jest ich ok 4 szt.

Firma montująca chce je usunąć poprzez polerowanie. Nie chcą wymieniać szyby.

Czy taka polerka jest dobrym rozwiązaniem, czy może uprzeć się na wymianę szyby?

Poradźcie coś w temacie.

Pozdrawiam.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

11 marca 2009, 17:42

Witam
Uważam że to fatalny pomysł. Naruszający strukturę szyby a tym samym parametry samego okna, Niech wymienią całą szybę a nie tak cię zwodzą! Co to w ogóle ma znaczyć?! Porządna fachowaekipa.pl
tak nigdy by nie zrobiła. Zrezygnuj z ich usług jak najszybciej.
Pozdrawiam,
J.F

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

1 października 2009, 02:40

wiem, ze da sie usunac to w dosyc prosty sposob i sa firmy ktore sie tym zajmuja... np w warszawie i okolicach dziala firma
GlassBart
http://www.glassbart.pl
polecam!

Zgłoś | Cytuj | Link

19 grudnia 2009, 02:10

To ja też dodam trochę product placementu :)

Profesjonalne usuwanie rys z szyb na terenie całego kraju.

Zapraszamy do współpracy.

Na wykonane usługi wystawiamy gwarancję!

Zgłoś | Cytuj | Link

20 marca 2010, 15:15

Jaka to metoda?

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

18 kwietnia 2010, 22:53

Użytkownik Seba1977 napisał: Witam,

odebralem mieszkanie od dewelopera, jest problem z rysami na szybach są proste zarysowania i dość głębokie widoczne z ca. 2 metrów. Rysy są od zewnątrz i od wewnątrz jest ich ok 4 szt.

Firma montująca chce je usunąć poprzez polerowanie. Nie chcą wymieniać szyby.

Czy taka polerka jest dobrym rozwiązaniem, czy może uprzeć się na wymianę szyby?

Poradźcie coś w temacie.

Pozdrawiam.

Polecam polerowanie modusglass.pl

Zgłoś | Cytuj | Link

19 maja 2010, 12:55

Polerowanie szyb jak najbardziej się sprawdza, tylko trzeba zrobić to profesjonalnym środkiem. Niemniej jednak trzeba było myśleć przed odbiorem i kazać deweloperowi naprawić szkodę lub wymienić szyby.

Zgłoś | Cytuj | Link

1 października 2010, 13:55

Myślę, że wystarczyłby zwykły środek do polerowania szyb - taki jakim usuwa się chociażby rysy z szyb samochodowych . do tego jakaś maszyna polerująca i powinno pomóc.

Zgłoś | Cytuj | Link

8 listopada 2010, 14:35

Jeżeli firma wykonawcza zobowiązała się to zrobic,to po co masz narażac sie na dodatkowe koszty i kupowac środki do pielęgnacji? Najpierw zobacz jak im to wyjdzie i dopiero potem działaj.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 września 2020, 12:45

Cześć,
nie polecam samemu zabierać się za polerowanie szyb. Zdecydowanie lepiej zlecić to komuś kto ma duże doświadczenie. Samemu można mocno zmatowić szybę lub polerować zbyt mocno w jednym miejscu i wywołać efekt tzw. "soczewki".

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 2 ▾ Skocz do strony
1 2  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 360

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >