Uwaga na firmę EMBUD z miejscowości Lubachowy

« Powrót do grupy: Firmy budowlane

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

15 sierpnia 2011, 11:13

Zgadzam sie: good 1 bad

Ostrzegam wszystkich przed firmą EMBUD. Właściciel Mariusz Wiatr, i współwłaściciel Emil Wiatr. Firma zarejestrowana w miejscowości Lubachowy. Firma jest nie wypłacalna. Ludzie nie otrzymują już pensji od czerwca. Kierownik Mariusz \\\"Długi\\\" Cygani wszystkich jak tylko może. Po prezesie ślad zaginął. Ostatnio firma pracowała we wrocławiu na hali stulecia. Tam zaczęły sie problemy firmy. Firma pracuje jeszcze w Ożarowie mazowieckim na wiaduktach. Wystrzegajcie się tej firmy.
Jednym z brygadzistów jest Paweł S Rudy i garbaty to jest drugi oszust po "Długim"

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

4 października 2011, 21:29

Zgadzam sie: good 1 bad

Jestem byłym pracownikiem firmy EMBUD.Miało być pięknie i ładnie,a okazało się inaczej.Pracowałem pod Mariuszem Ziółkowskim w Ożarowie Mazowieckim.Po dwóch tygodniach dowiedziałem się od współpracowników,że wypłatę dostanę po przepracowanych dwóch miesiącach,a nie jak w każdej innej firmie po przepracowanym miesiącu.Odeszłem z tej firmy że komo polubownie.Miałem dostać wypłatę po dwóch tygodniach,ale oczywiście Długi zwlekał od 31 sierpnia do 15 września,a później 30 września,ale w końcu wypłatę otrzymałem dopiero 3 października i to policzoną po 7zł na godzinę,a nie po 14zł jak była umowa,bo rzekomo uciekłem po kryjomu z firmy,a uciekinierzy płacą karne odsetki za przynależność do firmy EMBUD.Nie polecam tej firmy jako firmy podwykonawczej jak i firmy w której można pracować.Główny właściciel Mariusz Wiatr rzekomo miał wypadek i leży w szpitalu,a Długi kombinuje jak może na swoją korzyść,a nie na korzyść pracowników.Ludzie nie dajcie się oszukiwać takim oszustom i kłamcą jak firma EMBUD i Mariusza Ziółkowskiego.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 listopada 2011, 20:51

Zgadzam sie: good 0 bad

Ja pracowałem w tej firmie od stycznia tego roku. Na początku mieliśmy obiecane 14zł na godzinę, ale też miały być obiady. Po pierwszym dniu pracy okazało się że nie ma obiadów, a każda przerwa była odbijana od godzin przepracowanych. Na mieszkaniu Mariusz Ziółkowski powiedział że dla tego że nie ma obiadów, i jest przerwa odbijana to od lutego będziemy mieć 15zł na godzinę. Tylko dlatego że upominam się o swoje to otrzymałem obiecaną kasę. Po kilku dniach przestojowego na uniwersytecie w Rzeszowie załatwiono szybko robotę na lotnisku w Jasionce. Tam po przepracowanym miesiącu okazało się że nie zarobiliśmy nawet po 10 zł na godz. Ale wtedy była zima więc zagryzłem zęby i wziąłem co dawali. Pojechaliśmy do Wrocławia na halę stulecia, Tam zaczęło się zamieszanie. Generalny wykonawca zaczął walić w trabant nie wypłacał kasy, kłótnie między pracownikami a brygadzistą (Paweł Strama) Wtedy nastąpiła moja rezygnacja. Prezes wypłacił mi należność w wysokości 10 zł na godzinę tłumacząc się tym że zgodnie z umową powinienem złożyć dwu tygodniowe wypowiedzenie żeby on mógł znaleźć pracownika na moje miejsce Ale on według umowy i prawa pracy nawet z połowy się nie wywiązywał. Przez jakiś czas pracowało tam jeszcze kilkanaście osób za około dwa miesiące nie otrzymali pieniędzy. Nie wiem gdzie teraz pracują.

Zgłoś | Cytuj | Link

20 listopada 2011, 20:53

Prawdopodobnie to nie szpital, ale kraty.

Zgłoś | Cytuj | Link

30 stycznia 2012, 18:54

ZŁODZIEJE I OSZUŚCI BYŁEM PRACOWNIKIEM TEJ FIRMY NIE ZOSTAŁEM WYPŁACONY PRZEZ 3 MIESIĄCE MIELI ZWRACAĆ ZA FAKTURY Z PALIWA NIE ZOSTAŁY BYĆ OBIADY NIE BYŁO KIEROWNIK MARIUSZ // DŁUGI// POWIEDZIAŁ ŻE SZEF BYŁ W ŚPIĄCCE TO NIE PRAWDA BYŁ WE WIĘZIENIU DOWIEDZIELISMY SIE OD JEGO BRATA EMILA A NA KONIEC ZOSTALIŚMY WYWALENI Z MIESZKANIA PRZEZ KIEROWNIKA

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

30 stycznia 2012, 19:19

A SPRAWĘ WNIEŚLIŚMY DO SĄDU ROZPRAWA W LUTYM

Zgłoś | Cytuj | Link

27 marca 2012, 20:27

Witam.Od trech tygodni pracuję w firmie EMBUD i chcę zrezygnować z tej firmy,a już usłyszałem,że będę policzony 5zł/h,choć miało być 14zł.Miałem dostać umowę,ale jakoś nie mogę się o nią doprosić,bo Długi ciągle mnie zbywa.EMBUD to istny obóz pracy,mam wrażenie,że jestem niewolnikiem,a nie pracownikiem tej firmy.Ten frajer Długi obiecał złote góry,a wpadłem w bagno.O zarobione pieniądze będę raczej musiał pójść do sądu,ale nie mam żadnych danych prezesa Mariusza Wiatra.Kiedyś próbowałem walczyć o swoje w sądzie z podobną firmą z braniewa i nic nie zdziałałem,bo nie znałem adresu zamieszkania jej prezesa.Proszę o wpis,jeśli ktoś może pomóc odnośnie prezesa EMBUDU

Zgłoś | Cytuj | Link

13 kwietnia 2012, 22:16

Użytkownik pluszak73 napisał: Ostrzegam wszystkich przed firmą EMBUD. Właściciel
Mariusz Wiatr, i współwłaściciel Emil Wiatr. Firma
zarejestrowana w miejscowości Lubachowy. Firma jest nie
wypłacalna. Ludzie nie otrzymują już pensji od czerwca.
Kierownik Mariusz \\\"Długi\\\" Cygani wszystkich jak tylko
może. Po prezesie ślad zaginął. Ostatnio firma
pracowała we wrocławiu na hali stulecia. Tam zaczęły sie
problemy firmy. Firma pracuje jeszcze w Ożarowie
mazowieckim na wiaduktach. Wystrzegajcie się tej firmy.

Jednym z brygadzistów jest Paweł S Rudy i garbaty to jest
drugi oszust po "Długim"
Użytkownik pluszak73 napisał: Ostrzegam wszystkich przed firmą EMBUD. Właściciel
Mariusz Wiatr, i współwłaściciel Emil Wiatr. Firma
zarejestrowana w miejscowości Lubachowy. Firma jest nie
wypłacalna. Ludzie nie otrzymują już pensji od czerwca.
Kierownik Mariusz \\\"Długi\\\" Cygani wszystkich jak tylko
może. Po prezesie ślad zaginął. Ostatnio firma
pracowała we wrocławiu na hali stulecia. Tam zaczęły sie
problemy firmy. Firma pracuje jeszcze w Ożarowie
mazowieckim na wiaduktach. Wystrzegajcie się tej firmy.

Jednym z brygadzistów jest Paweł S Rudy i garbaty to jest
drugi oszust po "Długim"

Zgłoś | Cytuj | Link

13 kwietnia 2012, 22:18

macie rację co do firmy EDBUD> Znam osobiście tego brygadzistę. Mogę dać namiary i nr telefonu

Zgłoś | Cytuj | Link

7 maja 2012, 21:50

Jeden z naszych kolegów wygrał sprawę, drugi ma jeszcze jedną bo potrzebuje świadków(nie miał umowy). Prezes się wyparł że gościa nie zna. Jak może znać jeżeli na budowie pokazuje się dwa razy w miesiącu kiedy fakturuje robotę i kiedy płaci pensje(o ile ją płaci). Nigdy nie rozmawiał z pracownikami, nigdy się nie pokazał na budowie wśród pracowników. Nie zna nawet pół swojej załogi. Ludzi zatrudnia poprzez Mariusza Ziółkowskiego (swojego niby kierownika). Pracują teraz na terenie Katowic.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 3 ▾ Skocz do strony
1 2 3  ▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• magazyn Liczba postów: 541 Grupa: Firmy budow... Szukasz osprzętu do wózków widłowych, takiego jak przedłużki do wideł, trawersy czy liny stalowe? Mipromet ma szeroką ofertę wysokiej jakości produktów, jak tra...
  • Hale namiotowe, hale magazynowe Liczba postów: 375 Grupa: Firmy budow... Planując modernizację albo budowę magazynu proponuję zastanowić się już na początku nad materiałami na regały, półki, czy wyposażenie socjalne - ławy, blaty, sz...
  • stoły do produkcji i naprawy palet opłaca się kupi... Liczba postów: 2 Grupa: Firmy budow... Które stoły do produkcji i naprawy palet opłaca się kupić? Jest tego trochę na rynku, a ja po latach wchodzę znowu na rynek i nie wiem na co się zdecydować.
  • Własna firma Liczba postów: 288 Grupa: Firmy budow... Możecie sobie sprawdzić stronę, na której znajdziecie ofertę nowoczesnej i profesjonalnej firmy, która zajmuje się oddłużaniem oraz doradztwem prawnym i bizneso...
  • Gdzie wymienić olej w Krakowie? Liczba postów: 1 Grupa: Firmy budow... Zastanawiam się, gdzie w Krakowie najlepiej zadbać o wymianę oleju w samochodzie, ale nie chodzi mi tylko o szybki serwis. Szukam miejsca, które naprawdę zna si...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19438 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 191

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >