VAT na okna i drzwi?

« Powrót do grupy: Montujemy okna i drzwi

23 lutego 2011, 14:36

Zgadzam sie: good 0 bad

Znalazłem taki wątek jaki VAT na montaż stolarki okiennej
http://www.favore.pl/forum/finanse-prawo-ubez pieczenia/vat-na-montaz-stolarki-okiennej,1137,0.html

Tylko pytanie czy jak kupię osobno okna, to montaż jest z 23 proc. VAT czy 8 proc.
Bo za same okna to wiem, że 23 proc.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

2 marca 2011, 19:53

Witam,

usługa montażu drzwi dla klienta indywidualnego, jest z VAT-em 8% niezależnie czy drzwi się w nią wlicza, czy też nie. Więc można kupić drzwi na 23% i usługę 8%, kwestią pozostaje czy jest sens, nie lepiej mieć od razu odliczone i wziąć usługę z wliczonymi drzwiami.

Pozdrawiam

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

10 czerwca 2011, 13:57

jeżeli się kupuje drzwi razem z montażem to otrzymujemy VAT w wysokości 8%.

Zgłoś | Cytuj | Link

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Jak zdobyć prawo jazdy? Liczba postów: 5 Grupa: Montujemy o... Najlepiej zapisać się do dobrej szkoły jazdy takiej jak Zdaj Prawko z Poznania i nauczyć się wszystkiego od podstaw pod okiem doświadczonych instruktorów.
  • Montaż okien Liczba postów: 93 Grupa: Montujemy o... Jakiej firmy macie okna?
  • Żaluzje okienne Liczba postów: 21 Grupa: Montujemy o... Powiem wam, że ja nad wszystkim długo myślałam i porównywałam już najróżniejsze oferty i póki co, szczerze mówiąc najbardziej mnie przekonuje ofer...
  • JAKIEJ FIRMY DRZWI ZEWNĘTRZNE? Liczba postów: 517 Grupa: Montujemy o... Ciekawa oferta tylko mało konkretów w tym GreenStepie. Porta, DRE, Pol-Skone - OK jest w czym wybierać. Vikkingi to nisza ale OK jakościowo. Wikęd konkurencji n...
  • Drzwi wewnętrzne Liczba postów: 380 Grupa: Montujemy o... Wybierając drzwi do wnętrza warto byłoby nie tylko patrzeć na wygląd, ale również na jakość wykonania. Sam teraz zastanawiam się nad drzwiami do swojego domu i....

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19416 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 572

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >