Inteligentny dom, to bardzo ciekawa tematyka, jeśli tylko
finanse na to pozwalają warto wdrożyć ten elementy do
projektu domu...
...sama jeszcze nie mocno nie zagłębiałam się w tą
tematykę i tak się zastanawiam jak to jest z
bezpieczeństwem... jeśli wszystko jest oparte na
elektronice to czy złodziej fachowiec nie będzie w stanie
łatwo włamać się do domu łamiąc po prostu
zabezpieczenia? Tak jak to jest z autami tymi które
opierają się tylko na komputerze
offline amelia.lenk praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: dominteligentny.info praktykant |
Bardzo ciężko jest złamać zabezpieczenia w inteligentnym domu, poza tym jeśli system jest przewodowy, to tym bardziej możemy być spokojni o bezpieczeństwo. Zapraszamy na bloga poświęconego tematyce inteligentnego domu: www.dominteligentny.info może znajdzie Pani przydatne informacje. |
| |
Reklamy Google | |
Gość: frygas praktykant |
Czy instalacja pewnych udogodnień, np. systemu centralnego odkurzania (http://www.odkurzaczedomo.pl/) też liczy się jako element inteligentnego domu? Bo w sumie postanowiłem zacząć wdrażać pewne udogodnienia i uproszczenia do domu i zastanawiam się czy taki odkurzacz też się zalicza do takich nowoczesnych i inteligntnych rozwiazań. |
| |
offline Andrzej1456 majster
|
|
| |
Gość: wiatrak praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Robert_81 doświadczony
|
|
| |
offline TeresaMaczyk praktykant
|
Jego zawodność będzie zależała na pewno od jakości wykonania i zaawansowania. Wstępnie konsultowałam się z fachowcami i wydaje się to być dość pewne rozwiązanie. Budzi pewne wątpliwości i niepokoje, bo to nowość, ale jak popatrzę na tą ilość zalet http://www.krysta.com.pl/index.php/system-domu-inteligentneg o.html, to wszelkie lęki pokonane :) Z pewnością jest to duża oszczędność i wygoda. |
| |
offline Porek456 fachowiec
|
|
| |
offline ottenjeden fachowiec
|
|
| |
offline alekk praktykant
|
Hej ;) Ja znalazłem tutaj jakieś inteligentne instalacje. Czy myślicie, że któreś z nich będą przydatne? Z góry dzięki za wszelkie rady w tej materii :) |
|