Stron: 21 ▾ ◂◂ ◂ 3 4 5 6 7 ▸ ▸▸
offline johana0 praktykant
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline michalmadej praktykant
|
Z pewnością warto o kilka dodatkowych zabezpieczeń, sam też mimo posiadania monitoringu przed domem, alarmu i kilku innych drobnych zabezpieczeń coraz częściej myślę nad nowymi rozwiązaniami. Miał ktoś do czynienia z tymi czujnikami do okien, że jak złodziej wybije okno to załączy się alarm? Faktycznie takie to dobre? |
| |
Reklamy Google | |
offline noddi praktykant
|
|
| |
offline martynaW praktykant
|
Moim znajomi posiadają system inteligentnego domu i są bardzo zadowoleni. W dzisiejszych czasach to świetnie rozwiązanie. Przede wszystkim jest jest to duża oszczędność, wygoda i bezpieczeństwo. Znajomi skorzystali z usług firmy Katen- http://www.katen.pl/ Cała instalacja przebiegła bardzo szybko, bez kucia i kurzu. |
| |
offline prychala praktykant
|
Inteligentny dom przyczyni się do sporych oszczędności. Po zamontowaniu czujników ruchu w domu i na zewnątrz zmniejszyły mi się rachunki za prąd. Teraz będę inwestował w kolejne inteligentne rozwiązania. Firma grenton.pl oferuje automatykę do domów w przystępnych cenach. Dlatego w najbliższym czasie zamontuję czujniki temperatury, które w połączeniu z nowoczesnym piecem pozwolą mi zaoszczędzić na opale. Następnym krokiem będą automatycznie sterowane okna i rolety. |
| |
Reklamy Google | |
offline Ronald12 praktykant
|
|
| |
offline doityourself fachowiec
|
zdecydowanie warto! sterowanie bramą, roletami, monitoring i alarmy a nawet sterowanie ogrzewaniem w domu i klimą to jest mega przydatne - my np możemy sobie klimą sterowac przez telefon :) ustawiam godzinę przed przyjściem do domu i wchodze do zimnego salonu -czad! teraz planujemy zrobić ogrzewanie podłogowe w łaziene też z takim sterowaniem i widziałam na http://el12.pl/ że mają spory wybór osprzetu, musze jeszcze kosztorys obgadac z majstrami i bedziemy miec wszystko sterowane :D |
| |
offline Beatrix praktykant
|
Słusznie piszą niektórzy, że wszystko zależy od kwoty
jakie dysponujemy. Ja jednak dodałabym, że też od wiedzy.
Nie minęła dekada solidnie a nastąpiła eksplozja
modułowych systemów, które pozwalają samemu poskładać
sobie wszystko w jedną całość - jednak tu trzeba mieć
wiedzę i zacięcie. Mój mąż i ja jaką taką mamy,
dzięki czemu relatywnie niskim kosztem zrobiliśmy
automatykę np. rolet, opraw schodowych, sterowanie
oświetleniem w domu a mąż nawet multiroom zamontował :)
|
| |
offline janek437 inżynier
|
Jak najbardziej warto zainwestować w inteligentny dom. Fakt zależy to od posiadanej gotówki, ale myślę że lepiej odczekać dokładać i wybrać taką opcję. Przynosi to na następne lata wiele korzyści i oszczędności. Więcej dowiecie się u nich http://www.inteligentny-budynek.pl . |
| |
offline janek437 inżynier
|
Wszystko może być ograniczone w kosztach, jak się podziała z głową. Firma czy dom to spora inwestycja a najnowocześniejsza technologia daje ogromne możliwości. Dokładnie co można zastosować i jakie korzyści możesz z tego mieć podpowie ci firma Schneider Electric. Specjalizują się w takich działaniach. Dzięki ich wiedzy i doświadczaniu koszty zmaleją i to o spory procent. |
Ten post był edytowany przez janek437 dnia: 28 sierpnia 2016, 21:17 | |
|
Stron: 21 ▾ ◂◂ ◂ 3 4 5 6 7 ▸ ▸▸