Inteligentny budynek posiada system czujników i detektorów oraz jeden, zintegrowany system zarządzania wszystkimi znajdującymi się w budynku instalacjami. Dlatego potrzebny jest remont i sprzątanie po budowie. Dzięki informacjom pochodzącym z różnych elementów systemu, budynek może reagować na zmiany środowiska wewnątrz i na zewnątrz, co prowadzi do maksymalizacji funkcjonalności, komfortu i bezpieczeństwa, minimalizacji kosztów eksploatacji i modernizacji oraz ograniczenia emisji szkodliwych zanieczyszczeń
Stron: 21 ▾ ◂◂ ◂ 4 5 6 7 8 ▸ ▸▸
offline frankmank praktykant
|
|
Ten post był edytowany przez frankmank dnia: 4 września 2017, 17:10 | |
| |
Reklamy Google | |
offline eder fachowiec
|
Hej. A czym najlepiej ogrzewać inteligentny dom? Zastanawiam się czy gaz jest odpowiedni. Zastanawiam się nad tym, aby kupić instalacje gazowe - słyszałam, że jest to opłacalne, a zarazem coraz częściej używane rozwiązanie. Butle gazowe są ponad to wydajne oraz bezpieczne. |
| |
Reklamy Google | |
offline marek159 praktykant
|
Coraz częściej są wykorzystywane zwłaszcza
zautomatyzowane systemy wentylacji i ogrzewania. Automatyka
daje duże możliwości, np. sterowanie temperaturą
pomieszczeń w domu przez internet lub telefon. Jest to
bardzo wygodna opcja dla osób, które często podróżują,
a po powrocie do domu chcą, aby temperatura była wyższa
niż podczas ich nieobecności. Z szacunków Tauron Polska
Energia wynika, że obniżenie temperatury o 1 st. C to
oszczędność rzędu 6-7 proc. w wydatkach na energię. |
| |
Gość: margot praktykant |
Hej, |
| |
Gość: margot praktykant |
Hej, |
| |
Reklamy Google | |
offline Kluiza doświadczony
|
|
| |
offline Eldon32 fachowiec
|
|
| |
Gość: michał.the.builder praktykant |
|
| |
offline paluch686 fachowiec
|
Ja też ostatnio zdecydowałem się na inteligentne rozwiązania w domu. Wszystkie rozwiązania zaproponowała mi firma Asmex. Bardzo celnie dobrali odpowiednie rozwiązania do moich potrzeb. Polecam :-) |
| |
offline Cegi majster
|
Mnie wystarczył taki zestaw od Fibaro http://instalaton.pl/system-fibaro/48-fibaro- starter-kit.html którego cena nie przekracza 2 tys. Daje możliwość zarządzania mediami i elektroniką w łatwy szybki sposób i nie nastręcza żadnych dodatków problemów. |
|
Stron: 21 ▾ ◂◂ ◂ 4 5 6 7 8 ▸ ▸▸