Warto mieć dom inteligentny

« Powrót do grupy: Inteligentny dom

Stron: 22 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

19 września 2016, 23:16

Zgadzam sie: good 0 bad

Inteligentny budynek posiada system czujników i detektorów oraz jeden, zintegrowany system zarządzania wszystkimi znajdującymi się w budynku instalacjami. Dlatego potrzebny jest remont i sprzątanie po budowie. Dzięki informacjom pochodzącym z różnych elementów systemu, budynek może reagować na zmiany środowiska wewnątrz i na zewnątrz, co prowadzi do maksymalizacji funkcjonalności, komfortu i bezpieczeństwa, minimalizacji kosztów eksploatacji i modernizacji oraz ograniczenia emisji szkodliwych zanieczyszczeń

Ten post był edytowany przez frankmank dnia: 4 września 2017, 17:10
Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

20 września 2016, 08:53

Hej. A czym najlepiej ogrzewać inteligentny dom? Zastanawiam się czy gaz jest odpowiedni. Zastanawiam się nad tym, aby kupić instalacje gazowe - słyszałam, że jest to opłacalne, a zarazem coraz częściej używane rozwiązanie. Butle gazowe są ponad to wydajne oraz bezpieczne.

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

26 września 2016, 12:55

Coraz częściej są wykorzystywane zwłaszcza zautomatyzowane systemy wentylacji i ogrzewania. Automatyka daje duże możliwości, np. sterowanie temperaturą pomieszczeń w domu przez internet lub telefon. Jest to bardzo wygodna opcja dla osób, które często podróżują, a po powrocie do domu chcą, aby temperatura była wyższa niż podczas ich nieobecności. Z szacunków Tauron Polska Energia wynika, że obniżenie temperatury o 1 st. C to oszczędność rzędu 6-7 proc. w wydatkach na energię.
Pomimo że rekuperator nie należy do najtańszych urządzeń (koszt jego zakupu wynosi od 3 tys. do nawet 10 tys. zł), jego zamontowanie potrafi zwrócić się już po pierwszych kilku latach użytkowania. System pomaga efektywnie odzyskiwać ciepło z powietrza i wykorzystywać je do ogrzania pomieszczeń. W efekcie jesteśmy w stanie ograniczyć straty ciepła nawet o 80 proc.

Zgłoś | Cytuj | Link
Zgłoś | Cytuj | Link

26 września 2016, 16:55

Hej,

jak myślicie, czy na targach branży budowlanej i wnętrzarskiej Warsaw Buildbędzie można się trochę więcej na temat takich inteligentnych rozwiązań do domu dowiedzieć? Ktoś z Was był na wcześniejszych edycjach? Pojawiała się ta tematyka lub wystawcy z tej dziedziny?[url]

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

27 października 2016, 18:25

o to w tym chodzi, super sprawa

Zgłoś | Cytuj | Link

30 października 2016, 16:13

Ale taki full zestaw ile może kosztować, bo nigdy nie widzę oscylacyjnej ceny.

Zgłoś | Cytuj | Link

31 października 2016, 11:40

Użytkownik Gość: margot napisał: Hej,

jak myślicie, czy na targach branży budowlanej i
wnętrzarskiej Warsaw Buildbędzie można się trochę
więcej na temat takich inteligentnych rozwiązań do domu
dowiedzieć? Ktoś z Was był na wcześniejszych edycjach?
Pojawiała się ta tematyka lub wystawcy z tej
dziedziny?[url]

Ja chodzę na te targi od początku, to już IV edycja. Co jedna to lepsza. Są nowości z branży podane na tacy, także od firm z zagranicy. Można nawiązać kontakty, wymienić doświadczenia. Koniecznie się wybierz!!!

Zgłoś | Cytuj | Link

31 października 2016, 21:10

Ja też ostatnio zdecydowałem się na inteligentne rozwiązania w domu. Wszystkie rozwiązania zaproponowała mi firma Asmex. Bardzo celnie dobrali odpowiednie rozwiązania do moich potrzeb. Polecam :-)

Zgłoś | Cytuj | Link

28 listopada 2016, 16:04

Mnie wystarczył taki zestaw od Fibaro http://instalaton.pl/system-fibaro/48-fibaro- starter-kit.html którego cena nie przekracza 2 tys. Daje możliwość zarządzania mediami i elektroniką w łatwy szybki sposób i nie nastręcza żadnych dodatków problemów.

Zgłoś | Cytuj | Link

Stron: 22 ▾ Skocz do strony
◂◂  ◂  4 5 6 7 8  ▸  ▸▸

Komentarze

Dodaj komentarz

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

• Instalacje inteligentnego domu Liczba postów: 1 Grupa: Inteligentn... Szukam firmy w okolicach Myślenic, która zajmuje się instalacją systemów smart home. Ktoś zna sprawdzonych specjalistów, którzy ogarną wszystko od A do Z?
  • Praca jako technik wentylacji Liczba postów: 1 Grupa: Inteligentn... Co o tym sądzicie - https://www.viessmann.ovh/tarnobrzeg/ Czy Waszym zdaniem osoby z takim zawodem poradzą sobie w najbliższej przyszłości? I poza tym - czy tak...
  • moskitiery drzwiowe warszawa Liczba postów: 19 Grupa: Inteligentn... Z własnego doświadczenia mogę polecić montaż moskitier na okna. To świetny sposób, żeby latem cieszyć się świeżym powietrzem bez obawy o owady w domu. U mnie sp...
  • Ogrzewanie a pompa ciepła Liczba postów: 54 Grupa: Inteligentn... Pompy ciepła stają się coraz popularniejsze, bo pozwalają uniezależnić się od drożejących paliw kopalnych. Aiwa oferuje modele z ekologicznych czynników chłodni...
  • Budowa kominka Liczba postów: 8 Grupa: Inteligentn... Budowa kominka rzeczywiście jest złożonym przedsięwzięciem, dlatego warto rozważyć nowoczesne rozwiązania, takie jak kominy systemowe. Systemy te składają się z...

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19695 użytkowników

Użytkownicy online (1)

gości: 172

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >