No i kwestia jest też taka, że ryby coraz mniej. My teraz
częściej robimy wypady na dorsza do Łeby lub Władka, raz
w roku Norwegia, to człowiek z rybą powalczy. Szczupaki
ostanimi laty to sznurki, nie warto łapać, nic sesnownego
niema, mimo, że nad jeziorami mieszkam, to powoli
przestaję na ryby jeździć.
Jeszcze się nad rzeką zastanawiam, ale z tego co wiem, to
Brda jest chyba objęta okresem ochronnym. Ale za to mogę
polecić spływy tą rzeką - jak ktoś nie był, niech
żałuje :) A najlepiej skontaktować się z panem Sławkiem
z http://superkajak.com/ i zorganizować
sobie coś takiego. Każdy wodniak i niewodniak doceni.
offline Ozzy fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Marcell fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline januszko fachowiec
|
|
| |
offline sabina praktykant
|
Nie opłaca się wynajmować kampera. Może lepiej jest pożyczyć kampera albo przyczepę od jakichś znajomych? Co do wędkowania w Borach Tucholskich, trzeba posiadać zgodę Dyrektora Parku Narodowego "Bory Tucholskie" na amatorski połów ryb. Z tą zgodą jest możliwość połowu ryb w kilku zbiornikach w ściśle określonych strefach. Można kupić zezwolenia na min. 1 dzień a max 31 dni. Cennik na pewno znajdziesz gdzieś w internecie :) |
| |
Gość: wrzosiec praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: mizys praktykant |
ja to lubię wędkować, i to bardzo, to jest jedno z moich ulubionych zajęć, zwłaszcza, że ostatnio coraz większe ryby łowię, dokupiłem sobie trochę porządnego sprzętu z http://www.expertfloat.pl/ |
| |
Gość: filipos praktykant |
|
| |
offline zbuntowany_anioł fachowiec
|
Wszyscy pasjonaci wędkowania mają ostatnią szansę na owocne łowy przed nadejściem zimy. Sprawdźcie czy macie wszystko co potrzeba i w razie jakiś braków, zajrzyjcie na stronę sklepu wędkarskiego gdzie znajdziecie profesjonalne przynęty i zanęty typu savage gear oraz szereg innych które nawet nie są dostępne w Polsce perchshop.com/savage-gear-m-23.html. Wbrew pozorom, nie są drogie więc naprawdę warto chociaż zajrzeć. |
| |
offline geoppons7 praktykant
|
|
| |
Gość: ryba praktykant |
|
|