Wiata (chyba) samochodowa i jej usytuowanie.

« Powrót do grupy: Ekspert prawa budowlanego

28 czerwca 2023, 18:30

Zgadzam sie: good 0 bad

Witam
Osiedle domków jednorodzinnych. Jakiś czas temu sąsiad postawił wiatę samochodową 5-10 cm od płotu mojej posesji. Dach, trzy ściany. Trochę drewna, trochę blachy, Takie sobie dziwadło. Jak sama nazwa wskazuje, wiata miała służyć do parkowania samochodu, ale sąsiad szybko zmienił jej przeznaczenie. W jednej części urządził składzik na drewno opałowe a w drugiej części urządził sobie warsztat!
Z tego co czytałem, wiata samochodowa powinna być usytuowana 3 metry od granicy posesji, więc moje pytanie brzmi: Czy to jest nadal wiata samochodowa? Czy wiata jest postawiona zgodnie/niezgodnie z przepisami? Jeśli niezgodnie, to gdzie to zgłosić? Urząd, sąd???

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

3 lipca 2023, 07:07

Zgadzam sie: good 0 bad

Nie wiem czy już słyszałeś, czy jeszcze nie, ale... ostatnio dużą popularnością cieszą się carporty To świetne rozwiażanie, jeżeli chcesz zabezpieczyć samochód, nie tracić nic na estetyce domu a dodatkowo cieszyć się pozyskiwaniem dodatkowej energii!

Zgłoś | Cytuj | Link
Reklamy Google

Komentarze

Dodaj komentarz

Zarejestruj się przez Facebook

Adres e-mail nie bedzie prezentowany w serwisie budnet.pl

Zaloguj się. Nie posiadasz jeszcze konta w serwisie budnet.pl? Załóż je już teraz w mniej niż minutę.

Kolor:  Rozmiar:

Obrazek nieczytelny? Wygeneruj nowy

Ostatnio na forum

Czytaj też

Społeczność budnet.pl ma już 19444 użytkowników

Użytkownicy online (2)

gości: 229

Ostatnio dołączyli
Zobacz wszystkich >
Galerie
Zobacz wszystkie galerie >