Macie sporo racji. Wilgoć w domu może być spowodowana źle dobranymi drzwiami. Zastanawiam się nad drzwiami wewnętrznymi aluminiowymi i ich ceną. Technologia budowlana zmienia się nieustannie. Jedną z istotnych zmian, jaką możemy zauważyć na przestrzeni ostatnich kilku lat jest odejście od tradycyjnych materiałów, takich jak drewno i beton, i zastąpienie ich tworzywami sztucznymi, szkłem oraz metalami – przede wszystkim aluminium.
Konto usunięte praktykant |
|
| |
Reklamy Google | |
offline Bordon44 fachowiec
|
Zaczynając od fundamentów warto wziąć pod uwagę wybór dobrej jakości w zakresie skutecznych hydroizolacji, to na pewno warto wziąć pod uwagę ofertę przygotowaną przez producenta Icopal u którego znajdziecie najwyższej jakości systemy do zabezpieczenia fundamentów oraz dachów, które jednocześnie objęte są nawet ponad 45 letnią gwarancją, jak na przykład Papy w Technologii Szybki Syntan® SBS |
| |
Reklamy Google | |
offline andrzej89 fachowiec
|
Ja uważam, że jeżeli chodzi o skuteczną hydroizolację fundamentów, łazienek, czy również tarasów to tutaj zdecydowanie warto wymienić ofertę hydroizolacji przygotowaną przez producenta Water Block którego systemy hydroizolacji możecie sprawdzić na stronie https://waterblock.eu/. My jesteśmy teraz na etapie budowy, a dokładnie fundamentów i dlatego zdecydowaliśmy się na wykorzystanie materiału WB Duo Flex, ważne jest to że również obsługa techniczna potrafi doradzić jak się odpowiednio za jej wykonanie zabrać. |
| |
Konto usunięte praktykant |
|
| |
Gość: Filik55 praktykant |
Może problem wilgoci leży w jakimś wycieku wody? Polecam sprawdzić to z pomocą profesjonalnej firmy: https://osuszacz-maz.pl/wykrywanie-wyciekow-w ody/, u mnie zadziałali z pomocą kamer termowizyjnych i zlokalizowaliśmy źródło wycieku |
| |
Reklamy Google | |
Gość: mil4442 praktykant |
|
| |
Gość: Wiooola praktykant |
|
| |
offline adamadam majster
|
Mieliśmy podobny problem z wilgocią do momentu, gdy zdecydowaliśmy się na zamontowanie zintegrowanego z oknem ciśnieniowego sytemu wentylacyjnego Schuco VentoFrame. Po oględzinach budynku pracownik firmy Mitbau z Wrocławia dobrał nam to rozwiązanie i problem z pleśnią się skończył. Lepiej postawić na wysoką jakość i przebadane technologie, które posłużą przez długi czas. |
|