Zgadzam się. Mieszkałem długie lata w domu z dachem właśnie pokrytym blachą i to była tragedia. Deszcz był słyszalny dość wyraźnie. Pomimo tego, że ocieplenie dachu było stosunkowo grube, więc wg. zapewnień firmy powinno wygłuszać. A faktycznie i tak się słyszało. Najgorzej było jak był grad. Jakby ktoś kamieniami po szybach rzucał. Aż nam pies się schował. Teraz mamy ceramiczną Titania od Creatona. I jest cicho.
offline mamao12 doświadczony
|
|
| |
Reklamy Google | |
Gość: voodoo praktykant |
Ja poszedłem w klasycznym, aczkolwiek sprawdzonym kierunku, jeśli chodzi o pokrycie dachowe - zdecydowałem się na dachówkę. Oferta Pimar https://www.pimar.pl pozwoliła nam na wybór solidnej, wysokiej jakości dachówki, wykonanej z ceramiki. Nadała ona sporo uroku dla naszego dopiero co powstałego domu! |
| |
Reklamy Google | |
offline Eldon32 fachowiec
|
Jeżeli będziesz również na etapie doboru odpowiednich materiałów do wykonania pokrycia dachowego to polecam zwrócić uwagę na propozycje od Braas, który oprócz dachówek ceramicznych i centowych do oferty wprowadził również blachodachówki panelowe Decra i Quadro w tym ta druga dostępna jest o profilu płaskim. |
| |
offline Funky doświadczony
|
Blachodachówki to niewypał. Nie ma co polecać takiego rozwiązania. Trwałość raczej znikoma. Nie ma co porównywac do dachówek. Cementowe są dużo lepsze. Nie mówiąc już o ceramicznych. Jak jeszcze glazurowane, jak ta nowa Simpla, to właściwie taki dach przeżyje osobę, która taki dach robiła. I to w całkiem niezłym stanie przeżyje. |
| |
offline Bordon44 fachowiec
|
Jeżeli będziesz również rozważał wymianę dachówki to polecam odwiedzić stronę producenta Braas, gdzie możesz znaleźć szeroki wybór zarówno dachówki ceramicznej jak i betonowej w technologii trójwarstowej Cisar. A każda dachówka jest jeszcze zabezpieczona przed porastaniem i zabrudzeniami oraz objęta 30 letnią gwarancją. |
| |
Reklamy Google | |
offline KrzysiekS kierownik
|
Na początku obawiałem się jakości dachówek cementowych od Braas, aczkolwiek z mijającymi latami jestem bardzo pozytywnie zaskoczony bo wytrzymały już nie jedno gradobicie, czy silne wichury. Do tego nie porastają oraz co ważne kolor nie traci na intensywności dzięki barwieniu w masie. |
| |
Gość: mychala praktykant |
Jeśli chodzi o samo pokrycie dachowe zewnętrzne, to masz do wyboru samą dachówkę, albo blachodachówkę, jeśli chodzi o podstawowe rozwiązania. Z reguły mówi się, że dachówka jest lepsza, ale lepiej zapoznajcie się z tematem szczegółowiej. My akurat z bloga http://www.mgprojekt.com.pl/blog bardzo dużo się dowiedzieliśmy i go możemy śmiało zaproponować. |
| |
offline brzydkidach praktykant
|
|
| |
Gość: grucha1985 praktykant |
|
| |
offline Adamss33 inżynier
|
|
|