Cześć,
Jesteśmy już na jednym z końcowych budowy domu i czas na
wybór odpowiedniej bramy garażowej. Przeglądając oferty
do gustu bardzo przypadł nam model RenoMatic light
produkcji Hormann. Czy ktoś z Was może już ma ją
zamontowaną i może coś więcej o niej powiedzieć? Z
góry dziękuję Wam za każdą poradę :)
offline Porek456 fachowiec
|
|
| |
Reklamy Google | |
offline Eldon32 fachowiec
|
Akurat nie mam tego modelu od Hormann, ale jeżeli utrzymują poziom wykonania bram w każdym modelu to bez dwóch zdań jestem za tym wyborem. Kilku moich znajomych również postawiło na bramę segmentową tego producenta i nie słyszałem negatywnych opinii, a wręcz przeciwnie. Szczególnie, ze wykorzystują również dobry napęd i stawiają na przygotowanie odpowiedniej izolacji w pełnym segmencie:) |
| |
Reklamy Google | |
offline Emilek43 fachowiec
|
My w domu rodziców zmienialiśmy bramę garażowa z dwuskrzydłowej na segmentową i z polecenia znajomych postawiliśmy na Hormann RenoMatic Light, ponieważ jeszcze złapaliśmy się na dodatkową promocję. Na pewno warto wspomnieć o jej wykonaniu bo taki prostu design cenię sobie najbardziej, do tego mieliśmy szeroki wybór dostępnych kolorów/odcieni i oczywiście zadbali o dobrą izolację, gdzie pełne segmenty są grubości 42 mm. A wykorzystany napęd ProLift 700 sprawuje się bardzo dobrze, nawet zimą nie było żadnych problemów ;) |
| |
offline andrzej89 fachowiec
|
Ogólnie mam dobre zdanie o Hormann, bo mamy ich drzwi zewnętrzne od paru lat i nadal wyglądają pięknie, a do tego nie były drogie. Dają długie i dobre warunki gwarancyjne oraz dbają o nowoczesny design. Poczekaj jeszcze na kilka konkretnych opinii i wtedy wybrać będzie dużo łatwiej :) |
| |
offline Bordon44 fachowiec
|
Widzę tutaj bardzo dobre opinie o producencie Hormann i ciężko się z nimi nie zgodzić. Wiele osób z mojego doświadczenia jak i ja mamy produkty od nich, czy to drzwi, bramy bądź napędy. Jeżeli budżet ci na to pozwala i ten model wpasuje się w aranżację to jak najbardziej. Trzymam kciuki i oczywiście daj znać co postanowiłeś :) |
| |
Reklamy Google | |
offline Porek456 fachowiec
|
|
| |
offline Tomek111 fachowiec
|
|
| |
Gość: Rafał K praktykant |
|